Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Иран

»
Иран
Иран
Иран 2
Иран 3
Иран 4
Send In Messenger
от 3480лв.
10 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Техеран, 2 нощувки в Исфахан, 1 нощувка в Язд, 1 нощувка в кервансарай Зеин-о-Дин, 1 нощувка в Шираз, късно освобождаване на хотела в Шираз последния ден и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Техеран, Кашан, Исфахан, Язд, Наин, Мейбод, Пасаргад, Шираз и Персеполис. Настаняването е на база полупансион в хотели 4 звезди и в кервансарай Зеин-о-Дин. Пакетната цена на екскурзията включва бутилка минерална вода на човек при транспорт с автобус, както и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с редовни полети на Turkish Airlines София – Истанбул – Техеран и Шираз – Истанбул – София (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и малък салонен багаж). Вътрешните трансфери в Иран се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН: 26.10.2018 - 19:40 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:40 ч. - отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airlines. Кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч.

ВТОРИ ДЕН: 27.10.2018 - 01:30 ч. – отпътуване за Техеран. Пристигане на летището в Техеран в 05:00 ч. и посрещане от представител на местния партньор. Закуска. Разглеждане на забележителностите на ТехеранВратата на Иран „Азади“, Националния музей на Иран и Музея на скъпоценните камъни. По време на обиколката е предвидено свободно време за обяд (не е включен в цената). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Техеран.

ТРЕТИ ДЕН: 28.10.2018 - Закуска. Разходка из централната част на Техеран и посещение на Площада на революцията, посещение на дворцовия комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд. Свободно време. Вечеря и нощувка в Техеран.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 29.10.2018 - Закуска. Отпътуване за Исфахан (450 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство. Спирка в Кашан – малък град, известен с производството на персийски килими. Посещение на Фин Гарден (ЮНЕСКО) – една от най-красивите и известни ирански градини, датираща от XV век. Посещение на къщата Боруйерди, построена през XVIII век от богатия търговец Сайед Боруйерди, за да увековечи любовта си към съпругата му от знатното семейство Табатабаи. Свободно време за обяд. Продължаване към Исфахан и пристигане. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (една от най-големите ирански династии). Посещение на джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, парка и двореца Али Капу. Вечеря и нощувка в Исфахан.

ПЕТИ ДЕН: 30.10.2018 - Закуска. Посещение на катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от Османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа, който е характерен с уникалната си за Иран атмосфера. Посещение на двореца Чехел Сотун (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Вечерта – посещение на прекрасно осветения аркаден мост над р. Заяндеруд. Вечеря и нощувка в Исфахан.

ШЕСТИ ДЕН: 31.10.2018 - Закуска. Отпътуване за Язд (310 км) - градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. Спирка в Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Продължаване към Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Пристигане в Язд и посещение на две свещени за зороастрийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Язд.

СЕДМИ ДЕН: 01.11.2018 - Закуска. Посещение на Главната джамия на Язд, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Отпътуване към Мехтиз, а от там към кервансарай Зеин-о-Дин (80 км), построен преди 400 години по заповед на Шах Абас I. Кервансарайът се намира на пътя на коприната и е част от цяла система от 999 страноприемници, построени за многобройните търговци. Тук ще можете да се потопите в автентичната пустинна атмосфера и наистина да се върнете 400 години назад. Вечеря и нощувка в кервансарай Зеин-о-Дин.

ОСМИ ДЕН: 02.11.2018 - Закуска. Отпътуване за Шираз (490 км). По пътя – посещение на Пасаргад – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук. Пристигане в Шираз. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Шираз.

ДЕВЕТИ ДЕН: 03.11.2018 - Закуска. Отпътуване и посещение на Персеполис (60 км) – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска империя: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam). Връщане в Шираз (60 км) и свободно време за обяд. Посещение на забележителностите на Шираз - персийския град на поетите: джамията Насир ол Молк, мавзолея на Хафез - един от най-големите персийски поети. Посещение на градския пазар от XVIII век, на входа на който се намира джамията Вакил. Вечеря. Освобождаване на хотела около 22:00 ч. Трансфер до летището на Шираз.

ДЕСЕТИ ДЕН: 04.11.2018 - Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airlines в 03:05 ч. Пристигане в 06:55 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.

Дати и Цени
26.10.2018 - 04.11.2018 3480 лв. Резервирай ограничени места

Забележка: в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на виза 150 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели допълнителна информация

Продължителност на полетите:

  • София - Истанбул и обратно: около 1 ч. и 25 мин. в посока
  • Истанбул - Техеран: около 3 ч.
  • Шираз – Истанбул: около 4 ч. и 20 мин.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна валута: Ирански риал

Визи: За издаване на иранска виза е необходимо да имате международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане. Туроператорът предлага покана и съдейства за издаване на виза.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,70 лева.