Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Индия - Златният триъгълник

»
Индия - Златният триъгълник
Индия - Златният триъгълник
Индия - Златният триъгълник 2
Индия - Златният триъгълник 3
Индия - Златният триъгълник 4
Send In Messenger
от 2299лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски и вечери в Делхи, 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур, 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра; 5 обяда, един пакетиран обяд и 6 вечери. Настаняването е в хотели 4 и 5 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовни полети на Катарските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж  и салонен багаж). Вътрешните трансфери в  Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 19:45 ч. - отпътуване за Доха, с полет на Катарските авиолинии.

ВТОРИ ДЕН - Кацане на летището в Доха в 01:20 ч. местно време, 02:25 ч. полет до Делхи. 08:25 ч. пристигане в Делхи. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук. Обяд. Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра; посещение на Храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра; Храма Лаксми Нараян - един от основните хинду храмове в Делхи и основна туристическа забележителност в града; Обсерваторията Джантар Мантар. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Джайпур (275 км). Обяд по път. Пристигане в Джайпур, езда на слон до Амбър Форт и разглеждане на крепостта (за тези, които не желаят да се изкачат до крепостта със слон е предвиден трансфер) - несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен като розовия град, най-вече заради боядисаните в розово през 1878 г. градски стени, част от подготовката на града за посещението на английския престолонаследник. Част от градските стени са непокътнати и до днес, въпреки, че градът се е разраснал доста повече от първоначалните планове. Търговията остава най-важният отрасъл за Джайпур, благодарение на стратегическото местоположение на града. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Посещение на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Агра (240 км). По път посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Пакетиран обяд. Пристигане в Агра – град Агра е разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Посещение на Агра Форт – великолепна сграда, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Ранно ставане и посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (най-подходящото време, когато сградата се обагря в розово) – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Пакетирана закуска. Разглеждане на мавзолея Итимад-уд-Даула – наричан малкия Тадж Махал и на градините Мехтаб Баг – над 300 кв.м. градини с чудесна гледка към Тадж Махал. Обяд. Отпътуване за Делхи (230 км). Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Ранна закуска. Трансфер до летището в Делхи. 09:45 ч. отпътуване за Доха. 11:35 ч. пристигане в Доха. 14:30 ч. полет до София. 18:45 ч. пристигане на летище София. 

Дати и Цени
29.10.2017 - 05.11.2017 2399 лв. няма места
30.01.2018 - 06.02.2018 2299 лв. Резервирай

*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло

допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на индийска виза 105 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, използвани по програмата:

Делхи - хотел Avalon Courtyard 4*;

Джайпур - хотел Park Regis 4* или Regenta Central Jal Mahal 4*

Агра - хотел Crystal Sarovar Premiere 5*.

*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло

допълнителна информация

Местна валута – Индийска рупия.

 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
 • Пълно плащане се извършва не по късно от 29.08.2017;
 • При резервации и записване след 30.08.2017, заплащането се извършва еднократно - 100 %;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 120 дни преди датата на отпътуване на екскурзията - неустойка не се удържа (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • Между 119-ия и 90-ия ден преди датата на отпътуване се удържа 20% от стойността на екскурзията;
 • Между 89-ия и 60-ия ден преди датата на отпътуване се удържа размерът на внесения депозит;
 • При по-малко от 59 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.

Продължителност на полетите:

 • София - Доха и обратно - около 4 ч. и 35 мин. в посока
 • Доха - Делхи и обратно - около 3 ч. и 30 мин. в посока