Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Индия - духовно посещение в родината на йогата

»
Индия - духовно посещение в родината на йогата
Индия - духовно посещение в родината на йогата
Индия - духовно посещение в родината на йогата 2
Индия - духовно посещение в родината на йогата 3
Индия - духовно посещение в родината на йогата 4
Индия - духовно посещение в родината на йогата 5
Индия - духовно посещение в родината на йогата 6
Send In Messenger
от 2653лв.
9 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия Специална цена до 29.10.2018 г.

Елате с нас на йога пътешествие из „Златния триъгълник“ на Индия – Делхи, Джайпур и Агра! Ще посетим близо 20 от най-значимите културни обекти в Индия, оставили своя отпечатък в историята на човечеството, сред които е и Тадж Махал. Сутрин ще практикуваме йога, за да сме пълни с енергия за приключенията през деня. Ще имаме и беседи по теми от философията и теорията на йога. По желание, ще отправим лично предизвикателство към себе си, като опитаме за времето на пътешествието да спазваме Яма и Нияма - моралните добродетели в йога, за които ще говорим в началото на екскурзията. Ще яздим слон, ще се возим на рикша, ще посетим дивечов резерват с над 370 вида птици и животни. И ще напълним очите и душите си с красиви гледки на дворци, храмове, крепости, градини и екзотична природа. Елате да изживеем заедно вълшебството на Индия!

Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки със закуски в Делхи, 2 нощувки със закуски в Бхаратпур, 1 нощувка със закуска в Агра, 1 нощувка със закуска в Джайпур; 7 обяда и 7 вечери. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва 6 йога практики и 4 йога беседи с двама сертифицирани инструктори, и таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовен полет на Турските авиолинии. Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 23.02.2019: 07:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 09:45 ч. - отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 12:15 ч. Възможност за панорамна обиколка на Истанбул (с доплащане 42 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 20 записани. Отпътуване за Делхи в 20:55 ч.

ВТОРИ ДЕН – 24.02.2019: 05:15 ч. местно време пристигане в Делхи. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се возите на типична рикша). Обяд. Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. 30 минутна йога беседа на открито. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 25.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра.30 минутна йога беседа на открито. Храма Лаксми Нараян - един от основните хинду храмове в Делхи и основна туристическа забележителност в града. Обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 26.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур. Обяд. Фото пауза на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 27.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) - несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Обяд. Отпътуване за Бхаратпур. Пристигане в Бхаратпур. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 28.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Посещение на Национален парк Keoladeo с рикша. Известнен в миналото като Bharatpur Bird Sanctuary, Националният парк Keoladeo е признат за едно от най-важните места за отглеждане и хранене на птици в света. Той е създаден като кралски ловен резерв през 50-те години на 20 век и е бил дивечов резерват за Махараджата и британците. През 1982 г. Keoladeo е обявен за национален парк, а по-късно е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В парка се намират над 370 вида птици и животни, като питони, индийски щъркели, елени, антилопи нилгаи и др. Обяд. Завръщане в хотела. 30 минутна йога беседа на открито. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 01.03.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Агра (233 км.).По път: 30-минутна йога беседа посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Пристигане в Агра. Обяд. Град Агра е разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Посещение на Агра Форт – великолепна сграда, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Разглеждане на мавзолея Итимад-уд-Даула – наричан малкия Тадж Махал и на градините Мехтаб Баг – над 300 кв.м. градини с чудесна гледка към Тадж Махал. Настаняване в хотела.Вечеря. Нощувка в Агра.

ОСМИ ДЕН – 02.03.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напуксне на хотела. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Обяд. Отпътуване за Делхи. Посещение на Храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

ДЕВЕТИ ДЕН – 03.03.2019: Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. местно време. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане в София в 15:05 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през април 2018. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и Цени
до 29.10.2018 г.
23.02.2019 - 03.03.2019
до 29.10.2018 г.
2853 лв. 2653 лв. Резервирай
допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на индийска виза 145 лв.
Панорамна обиколка на ИстанбулПрочети повече 42 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

допълнителна информация

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул и обратно - около 1 ч. и 30 мин. в посока;
 • Истанбул - Делхи и обратно - около 6 ч. и 15 мин. в посока.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ЙОГА:

 • МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на платформите за онлайн обучения HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Редовен автор е в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по ведическо хранене и др. В момента, тя се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология.
 • Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек" – София. Водещ специалист в областта на холистичната и интегративна медицина. Магистър по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Преподавател към Европейска школа по клинична хомеопатия и към Медицински университет – София. Специалист по вътрешни болести. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България във Франция. Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска чаена компания. Автор на много книги и на стотици статии и публикации в научно–популярни и специализирани издания. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. Д-р Иванов е международно сертифициран йога инструктор по системата на Yoga Alliance и води часове по Терапевтична йога, съобразени с познанията в областта на епигенетиката, в които са включени и Дао практики, тибетски упражнения, ставна гимнастика, пилатес и др.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: – Индийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на индийска виза в размер на - 145лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
 • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1,66709 лева. При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора;