Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Индия - духовно посещение в родината на йогата

»
Индия - духовно посещение в родината на йогата
Индия - духовно посещение в родината на йогата
Индия - духовно посещение в родината на йогата 2
Индия - духовно посещение в родината на йогата 3
Индия - духовно посещение в родината на йогата 4
Индия - духовно посещение в родината на йогата 5
Индия - духовно посещение в родината на йогата 6
Send In Messenger
от 2853лв.
9 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Елате с нас на йога пътешествие из „Златния триъгълник“ на Индия – Делхи, Джайпур и Агра! Ще посетим близо 20 от най-значимите културни обекти в Индия, оставили своя отпечатък в историята на човечеството, сред които е и Тадж Махал. Сутрин ще практикуваме йога, за да сме пълни с енергия за приключенията през деня. Ще имаме и беседи по теми от философията и теорията на йога. По желание, ще отправим лично предизвикателство към себе си, като опитаме за времето на пътешествието да спазваме Яма и Нияма - моралните добродетели в йога, за които ще говорим в началото на екскурзията. Ще яздим слон, ще се возим на рикша, ще посетим дивечов резерват с над 370 вида птици и животни. И ще напълним очите и душите си с красиви гледки на дворци, храмове, крепости, градини и екзотична природа. Елате да изживеем заедно вълшебството на Индия!

Екскурзията е деветдневна и включва 3 нощувки със закуски в Делхи, 2 нощувки със закуски в Бхаратпур, 1 нощувка със закуска в Агра, 1 нощувка със закуска в Джайпур; 7 обяда и 7 вечери. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва 6 йога практики и 4 йога беседи с двама сертифицирани инструктори, и таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовен полет на Турските авиолинии. Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 23.02.2019: 07:30 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 09:45 ч. - отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 12:15 ч. Възможност за панорамна обиколка на Истанбул (с доплащане 42 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 20 записани. Отпътуване за Делхи в 20:55 ч.

ВТОРИ ДЕН – 24.02.2019: 05:15 ч. местно време пристигане в Делхи. Закуска. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: Джамията Джама Масджид – един от архитектурните подаръци, оставени от Шах Джахан и една от най-големите джамии в Индия; Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия; посещение на пазара Чандни Чоук (имате възможност да се возите на типична рикша). Обяд. Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт. 30 минутна йога беседа на открито. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 25.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра. 30 минутна йога беседа на открито. Храма Лаксми Нараян - един от основните хинду храмове в Делхи и основна туристическа забележителност в града. Обяд. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 26.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Джайпур. Пристигане в Джайпур. Обяд. Фото пауза на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Посещение на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки и Обсерваторията (ЮНЕСКО) - построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 27.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) - несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Обяд. Отпътуване за Бхаратпур. Пристигане в Бхаратпур. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 28.02.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Посещение на Национален парк Keoladeo с рикша. Известнен в миналото като Bharatpur Bird Sanctuary, Националният парк Keoladeo е признат за едно от най-важните места за отглеждане и хранене на птици в света. Той е създаден като кралски ловен резерв през 50-те години на XX-ти век и е бил дивечов резерват за Махараджата и британците. През 1982 г. Keoladeo е обявен за национален парк, а по-късно е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. В парка се намират над 370 вида птици и животни, като питони, индийски щъркели, елени, антилопи нилгаи и др. Обяд. Завръщане в хотела. 30 минутна йога беседа на открито. Вечеря. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – 01.03.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Агра (60 км.). По път: 30-минутна йога беседа посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Пристигане в Агра. Обяд. Град Агра е разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Посещение на Агра Форт – великолепна сграда, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Разглеждане на мавзолея Итимад-уд-Даула – наричан малкия Тадж Махал и на градините Мехтаб Баг – над 300 кв.м. градини с чудесна гледка към Тадж Махал. Настаняване в хотела.Вечеря. Нощувка в Агра.

ОСМИ ДЕН – 02.03.2019: 60-минутна йога практика. Закуска. Напуксне на хотела. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Обяд. Отпътуване за Делхи. Посещение на Храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

ДЕВЕТИ ДЕН – 03.03.2019: Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. местно време. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане в София в 15:05 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през април 2018. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Дати и Цени
23.02.2019 - 03.03.2019 2853 лв. няма места
допълнителни услуги
Услуга Цена
Такса за издаване на индийска виза
145 лв.
Панорамна обиколка на ИстанбулПрочети повече
42 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели, използвани по програмата (или подобни):

допълнителна информация

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул и обратно - около 1 ч. и 30 мин. в посока;
 • Истанбул - Делхи и обратно - около 6 ч. и 15 мин. в посока.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

ЗА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ПО ЙОГА:

 • МИМИ ДОНЧЕВА е сертифициран йога инструктор, астролог и основател на платформите за онлайн обучения HomeYoga.bg и AstroAcademy.bg. Практикува йога от 2005 г. и е завършила преподавателски курсове по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Редовен автор е в списанията "Йога за всички" и "Om Yoga & Lifestyle". В допълнение, Мими е преминала редица семинари в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които обучения по приложна психология и философия, посвещения в Рейки и Акашови записи, курс по ведическо хранене и др. В момента, тя се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към Българско общество по аналитична психология.
 • Д-Р МАРИЯН ИВАНОВ е основател и собственик на Медицински център "Фитолек" – София. Водещ специалист в областта на холистичната и интегративна медицина. Магистър по здравен мениджмънт към Университета в Нант – Франция. Преподавател към Европейска школа по клинична хомеопатия и към Медицински университет – София. Специалист по вътрешни болести. Автор на формули на хранителни добавки, одобрени и произвеждани за България във Франция. Създател на формули на чайове с лечебна насоченост, произвеждани от Българска чаена компания. Автор на много книги и на стотици статии и публикации в научно–популярни и специализирани издания. Последният му бестселър „Всичко е в твоите ръце” е в съавторство с академик Норбеков. Д-р Иванов е международно сертифициран йога инструктор по системата на Yoga Alliance и води часове по Терапевтична йога, съобразени с познанията в областта на епигенетиката, в които са включени и Дао практики, тибетски упражнения, ставна гимнастика, пилатес и др.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: – Индийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

 • задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
 • Такса за издаване на индийска виза в размер на - 145лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
 • Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: един щатски долар = 1,66709 лева. При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора;