Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Израел - по светите места

»
Израел - по светите места
Израел - по светите места
Израел - по светите места 2
Израел - по светите места 3
Израел - по светите места 4
Израел - по светите места 5
Израел - по светите места 6
Израел - по светите места 7
Send In Messenger
от 1528лв.
6 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки във Витлеем, 2  нощувки в Назарет, 1 нощувка в Нетания, посещение и разглеждане с екскурзовод на Тел Авив, Йерусалим, Витлеем, крепостта Масада, Кесария, Мъртво море, Ярденит, Табха, Галилейското езеро, Капернаум, Кана Галилейска, Назарет, Хайфа, Акко.  Настаняването е в хотели три звезди на база закуска и вечеря. Лети се с директен полет София – Тел Авив – София на  авиокомпания El Al; пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, един ръчен багаж до 8 кг и един чекиран багаж до 23 кг. Вътрешните трансфери в Израел се извършват с автобус с безплатен WiFi.

Програма

Първи ден – 23.05.2018 – 11.05 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания El Al за Тел Авив (пристигане на летището задължително 3 часа преди полета) . 13.35 ч. – пристигане на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив. Посрещане. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в стария град Яфо - пристанището и парка Ха Писга с прекрасна гледка към залива и Тел Авив. Отпътуване за Витлеем. Посещение на църквата „Рождество Христово“, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

Втори ден – 24.05.2018 – Закуска. Панорамна обиколна на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, христианството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, „Виа Долороса“,посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на планината Сион  -  църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид; стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря;. Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

Трети ден – 25.05.2018 – Закуска. Отпътуване за крепостта Масада. Посещение на Масада (изкачване с лифт), която е последната еврейска крепост, завладяна от римляните. Крепостта е разположена на възвишение и предлага прекрасна гледка към Мъртво море. Продължаване към Мъртво море. Едночасов престой на брега на Мъртво море с възможност за къпане. Пауза пред скалния манастир на Христовите изкушения. Отпътуване за Назарет. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Назарет.

Четвърти ден – 26.05.2018 – Закуска. Посещение на Назарет  – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Посещение на Кана Галилейска, легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Посещение на Ярденит - мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос.Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Табха (4 км), място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гредка към Голанските възвишения. Вечеря. Нощувка в Назарет. 

Пети ден – 27.05.2018 – Закуска. Отпътуване за Акко – главен град на кръстоносците през Средновековието; разглеждане на стария град и на пристанището. Продължаване към Хайфа. Панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето. Фото пауза при Бахайските градини. Продължаване към Кесария античен и модерен град, основан от финикийците, след това развиван от древните гърци и от римляните. Тук са се оформили първите християнски общности. Разглеждане на античния град, римското пристанище, акведукта, античния амфитеатър. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Натания.

Шести ден – 28.05.2018 – Закуска (сух пакет). Трансфер до летище „Бен Гурион“. 07:15 ч. – отпътуване за София с директен полет на El Al. 10:00 ч. – пристигане на летище София.

Дати и Цени

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1,67 лв. за щатски долар към 01.11.2017 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

хотели

Хотели използвани по програмата (или подобни):

  • Витлеем - хотел Paradise*** или подобен;
  • Назарет - хотел Tabar*** или подобен;
  • Нетаня - хотел Margoa*** или подобен.
допълнителна информация

Необходими документи: за пътуване до Израел е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1,67 лв. за щатски долар към 01.11.2017 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.