Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Израел и Йордания - февруари

»
Израел и Йордания - февруари
Израел и Йордания - февруари
Израел и Йордания - февруари 2
Израел и Йордания - февруари 3
Израел и Йордания - февруари 4
Израел и Йордания - февруари 5
Израел и Йордания - февруари 6
Израел и Йордания - февруари 7
Send In Messenger
от 2175лв.
8 дни / 7 нощувки
Самолетна екскурзия

Включва Петра, Вади Рум и Акаба!

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка в Акаба, 1 нощувка в околности на Петра, 1 нощувка в Аман, 2 нощувки във Витлеем, 1 нощувка в Назарет и 1 нощувка в Нетания на база закуска и вечеря и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Акаба, Вади Рум, Петра, Мадаба, планината Небо, Каср ал Йахуд, Йерихон, Витлеем, Йерусалим, Назарет, Хайфа, Акко и Кесария. Настаняването е в хотели три звезди на база полупансион, има и един обяд в Петра. Лети се с директни полети София – Ейлат и Тел Авив – София на авиокомпания „Уиз Еър“ - пакетната цена включва самолетен билет, летищни такси, ръчен багаж - една чанта с размери до 40x30x20 см и 1 брой чекиран багаж с тегло до 10 кг. Вътрешните трансфери в Израел и Йордания се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 08:30 – среща на летище София – Tерминал 1. 11:35 ч. – отпътуване от София с полет на авиокомпания „Уиз Еър“ за Ейлат. 14:25 ч. – кацане в Ейлат. Отпътуване за Акаба (20 км) – най-известният курорт на Йордания и единственото морско пристанище на страната. Панорамна обиколка на Акаба – флагът на Арабското въстание, стария град, автентичен арабски сук и др. Настаняване в хотела в Акаба. Вечеря и нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Вади Рум (60 км) - уникална природна забележителност (долина, издълбана в скалите и пясъка), недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Наричат я Лунната долина. По време на двучасово сафари с джипове ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, Изворите на Лорънс Арабски (известният филм от началото на 60-те години е сниман именно тук), както и на причудливите форми на скалите в региона. Отпътуване за Петра (105 км). Пристигане и настаняване в хотела в околностите на Петра. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Ранна закуска. Посещение на Петра (ЮНЕСКО) – древната столица на набатеите. Петра, наричана още Розовият град, се намира в тясна скална долина, като фасадите на сградите са издълбани в самите скали, които имат розов оттенък. В древния град се влиза през естествена пролука в скалите, наречена Сик. Посещение на  основните забележителности - съкровищницата (обявена за едно от новите 7 чудеса на света), амфитеатъра, набатейския водопровод и др. Обяд. Отпътуване за Аман (235 км). По пътя – спирка в Мадаба и посещение на православната църква „Св. Георги“, прочута със запазената на пода й пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона. Продължаване към Аман. Пристигане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за планината Небо (35 км) – мястото, на което, според Стария завет, Моисей за първи път вижда Обетованата земя и където древното писание казва, че той е погребан. От планината се открива прекрасна гледка към околността, като в ясно време може да се види Йерусалим. Отпътуване за Израел и посещение на Каср ал Йахуд (50 км) – древно място за християнско кръщение в долината на река Йордан. Посещение на Йерихон – един от най-старите градове в света. Продължаване към бреговете на Мъртво море и свободно време за плаж. Продължаване към Витлеем (50 км). Пристигане. Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Посещение на църквата „Рождество Христово“, построена през IV век от император Константин Велики на мястото, на което се е родил Исус Христос. Продължаване към Йерусалим. Панорамна обиколна на Йерусалим – Елеонският хълм или Маслиновата планина - важно свещено място за трите авраамически религии (юдейството, христианството и исляма), откъдето се открива известната панорамна гледка към Йерусалим; Гетсиманската градина, едно от култовите места, свързани със Страстите Христови – посещение на Църквата на всички народи, пред чийто олтар се намира камъкът, на който Исус Христос произнася своята молитва в четвъртък преди Разпятието, посещение на православната църква „Успение Богородично“, в която, според преданията, се намират гробовете на Св. Йоаким и Св. Анна – родителите на Св. Богородица, гробът на Св. Йосиф, както и гробницата, в която апостолите погребват Св. Богородица; разходка из стария Йерусалим – Стената на плача, „Виа Долороса“, посещение на църквата „Възкресение Христово“, в която се намира Божи гроб и Голгота – мястото, на което е бил разпнат Исус Христос. Посещение на хълма Сион - църквата „Успение Богородично“, построена на мястото, където, според преданията, учениците на Исус Христос се събират след Възнесението; гроба на цар Давид и Сионската горница – стаята, в която се счита, че се е състояла Тайната вечеря; Фото пауза при сградата на Кнесета (парламента) и статуята на менора (седемстволния свещник). Получавате сертификат за хаджийство, издаден от Министерството по туризма. Завръщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Назарет. Посещение на Назарет – мястото, на което Св. Богородица е получила Благата вест, че ще роди Спасителя и градът, в който Исус Христос е прекарал по-голямата част от живота си на Земята. Посещение на църквата „Благовещение“ и на църквата „Св. Йосиф“, построена на мястото на дома на Св. Йосиф и Св. Богородица. Посещение на Кана Галилейска, легендарното селище, където, по времето на една бедняшка сватба, Исус, по молба на Св. Богородица, превръща водата във вино, за да избави домакините от неловката ситуация да нямат с какво да черпят гостите си. Посещение на Ярденит - мястото, на което се предполага с най-голяма положителност, че Св. Йоан Кръстител е извършил кръщението на Исус Христос. Посещение на Планината на блаженствата, откъдето се открива прекрасна гледка и се вижда цялото Галилейско езеро. Посещение на Табха, място, разположено на северозападния бряг на Галилейското езеро, където, според библейската традиция, се е случило Чудото с умножаването на хлябовете (когато Исус Христос успява със седем хляба и няколко риби да нахрани над 3000 човека). Посещение на Капернаум – древната синагога, в която е проповядвал Исус Христос и къщата на Св. Петър. Панорамна гледка към Голанските възвишения. Вечеря. Нощувка в Назарет.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хайфа. Панорамна обиколка на града: германския квартал, планината Кармел, от която се открива прекрасна гледка към морето. Фото пауза при Бахайските градини. Отпътуване за Акко – главен град на кръстоносците през Средновековието; разглеждане на стария град и на пристанището. Продължаване към Кесария – античен и модерен град, основан от финикийците, след това развиван от древните гърци и от римляните. Тук са се оформили първите християнски общности. Разглеждане на античния град, римското пристанище, акведукта, античния амфитеатър. Отпътуване за Нетания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Нетания.

ОСМИ ДЕН – Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до международно летище „Бен Гурион“ за полет до София, излитащ в 09:50 ч.

Дати и Цени

 • Цена за деца  до 11 г. в стая с 2-ма възрастни без допълнително легло: 1755 лв. – потвърждава се само при заявка по телефона;
 • Настаняването на 3ти възр. в стая е на допълнително легло.

18.10.2019 - 25.10.2019 - ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ТУК

хотели
 • Акаба: My Hotel*** или подобен;
 • Петра/околности: Oscar Hotel*** или подобен;
 • Аман: Days Inn**** или подобен;
 • Витлеем: Manoly Plaza**** или подобен;
 • Назарет: Mary’s Well*** или подобен;
 • Нетания: King Solomon*** или подобен.
допълнителна информация

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,7 лв. за щатски долар към 03.09.2018 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Местна Валута: Израелски шекел и Йордански динар

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Израел и Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от дата на пътуване. Туроператорът съдейства за издаване на Йорданска туристическа виза.