Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Ивановски скални църкви - Русе - Букурещ

»
Ивановски скални църкви - Русе - Букурещ
Ивановски скални църкви - Русе - Букурещ
Ивановски скални църкви - Русе - Букурещ 2
Ивановски скални църкви - Русе - Букурещ 3
Send In Messenger
от 119лв.
2 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е двудневна и включва транспорт с лицензиран автобус или микробус, 1 нощувка със закуска в Русе, богата екскурзоводска програма в Ивановските скални църкви, Русе и Букурещ. Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди или къща за гости.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 07:00 ч. - отпътуване от София за с. Иваново – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Разглеждане на Ивановските скални църкви - комплекс от скални църкви и манастири със запазени впечатляващи стенописи, заради които Ивановският сакрален комплекс е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО (входната такса за Ивановските скални църкви, която е около 6 лв. за възрастни, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване към Русе – град с 20-вековна история, наричан “Малката Виена“. Пешеходна разходка – Градския театър, известен още като Доходното здание, операта, Пантеона на Възрожденците, музея на градския бит и Регионалния исторически музей (входните такси за Регионалния исторически музей, която е около 3 лв. за възрастни, и за Музея на градския бит, която е около 4 лв. за възрастни, не са включени в пакетната цена на екскурзията и се заплащат на място). Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Букурещ, наричан още “Малкия Париж” заради красивата архитектура в стил неокласицизъм и арт-нуво. Панорамна обиколка на града - Триумфалната арка, Храмът на музиката "Атене", Националният театър, Парламентът, Патриаршеската катедрала, Площадът на революцията, Кралският дворец. Възможност за  посещение на етнографския комплекс „Румънско село” – най-големият музей на открито в Европа, представящ традиционните къщи, бита и начина на живот от всички региони на страната (входната такса за етнографския комплекс „Румънското село“, която е около 10 леи за възрастни, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). 16:00 ч. - отпътуване за София. Късно вечерта пристигане в София, на Централна автогара, сектор „Паркинг“.

Дати и Цени
16.09.2017 - 17.09.2017 119 лв. Резервирай
14.10.2017 - 15.10.2017 119 лв. Резервирай
хотели

Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.

допълнителна информация

Качването в автобуса започва в 06:30ч.

Цената не включва входна такса за посещаваните обекти

  • Регионален исторически музей гр. Русе – 3 лв.;
  • Музей на градския бит гр. Русе – 4 лв.;
  • Ивановски скални църкви – 6 лв. 
  • Етнографски комплекс- "Румънско село"- 10 lei