Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Египет - Круиз по Нил, с полет до Кайро -STOP SALE

Екскурзии и почивки » Почивки » Екзотики » Почивки Египет » Египет - Круиз по Нил, с полет до Кайро -STOP SALE
Египет - Круиз по Нил, с полет до Кайро -STOP SALE
Египет - Круиз по Нил, с полет до Кайро -STOP SALE 2
Египет - Круиз по Нил, с полет до Кайро -STOP SALE 3
Send In Messenger
от 1485лв.
8 дни
Самолетна екскурзия
Програма

ПЪРВИ ДЕН – Кайро:
Сутрешен полет София – Кайро. Трансфер и екскурзия с обяд до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза - най-големият, най-старият и най- известният от безбройните запазени сфинксове в Египет. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Настаняване в хотел. Свободно време. По желание посещение на шоу Звук и Светлина при Пирамидите. Вечеря. Нощуване.

ВТОРИ ДЕН – Кайро:
Закуска. По желание сутринта допълнителна екскурзия Старо Кайро: посещение на Цитаделата на Мохамед Али с Алабастровата джамия и разглеждане на Коптския квартал, най-старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии – Висящата църква, църквата Свети Сергий и Бакхус, в която се смята че е живяло Светото семейство и Сенагогата Бен Езра. За останалите -  освобождаване на стаите в 10.30 ч. и трансфер до ресторанта, където се събира цялата група. Тези, които не са платили обяд могат да си поръчат напитки. След обяд посещение на Египетския музей, който пази най- голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Посещение на магазин за папирус. Трансфер до жп гарата и настаняване в спално купе. Вечеря във влака. Нощно пътуване до Асуан.

ТРЕТИ ДЕН – Асуан:
Закуска във влака. Пристигане в Асуан около 09:00 ч. сутринта. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан и храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет, след построяването на асуанския язовир. Настаняване на круизния кораб. Обяд. Свободно време. След обяд разходка с фелука - традиционна египетска лодка. Вечеря на борда. Нощуване.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Абу Симбел – Ком Омбо:
Допълнителна екскурзия до Абу Симбел (провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет). Тези, които нямат екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на кораба. Връщане на борда за обяд. Отплаване от Асуан около 13:00 ч. Пристигане в Ком Омбо в късния следобед. Разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор - бога с глава на сокол и Собек - бога – крокодил. Вечеря и нощуване на борда.

ПЕТИ ДЕН – Едфу:
Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу - един от най-красивите и добре запазените монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей IV, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство, комбинирани с гръцки „мамиси“ – домове на божествените птици. Закуска. Отплаване за Луксор. Свободно време на борда на кораба, за да се насладите на красивите гледки по бреговете на р.Нил. Обяд. Преминаване през шлюзовете при гр.Есна. Пристигане в Луксор в късния следобед и разглеждане на храма в Луксор. Вечеря. Нощуване на борда.

ШЕСТИ ДЕН – Луксор:
След закуска екскурзия до Долината на царете, в която се намират гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 62 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена - фараон и фотопауза при Колосите на Мемнум, изградени от един единствен къс пясъчник през XIV в.пр.Хр. Обяд в ресторант. Посещение на впечатляващия храм в Карнак. Около 16.00 ч. отпътуване с автобус за Хургада. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.

СЕДМИ ДЕН – Хургада:
Закуска. Свободен ден за плаж и допълнителни екскурзии. Нощуване.

ОСМИ ДЕН – Хургада:
Закуска. Трансфер до летище за сутрешен полет Хургада – София.

Дати и Цени

ДАТИ за 2019г.:

 • 02.03.2019 - 09.03.2019г. - STOP SALE
 • 16.03.2019 - 23.03.2019г. - STOP SALE
 • 30.03.2019 - 06.04.2019г. - STOP SALE
 • 13.04.2019 - 20.04.2019г. - STOP SALE
 • 27.04.2019 - 04.05.2019г. - STOP SALE
 • 11.05.2019 - 18.05.2019г. - STOP SALE

На човек в двойна или тройна стая

Единична стая

Дете до 5.99 лв

Дете 6-11.99 г.

 

1485 лв.

 

1690 лв.

 

905 лв.

 

1190 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

За дата 13.04.2019г. има доплащане по 40 лв на човек.

Допълнителни екскурзии:
Старо Кайро – от Кайро 
Полудневна екскурзия, която ще ни разкрие скритите места в Кайро, свързани с християнството. Първо ще посетим Цитаделата на Саладин и ще влезем в алабастровата джамия на Мохамед Али, която заема централно място в крепостта. След това ще се отправим към Коптския квартал- най- старата част на града, където на метри един от друг се намират храмовете на различни религии. Ще видим Висящата църква, църквата на светите мъченици Сергий и Бакхус, в която се смята, че е живяло Светото семейство и Синагогата Бен Езра. Екскурзията ще завършим с обяд в местен ресторант ( напитките се доплащат ). 
Цена: 
на възрастен - 35 евро 
дете от 6 г. до 12 г. - 20 евро 

Звук и Светлина – Кайро 
Феерия от звук и светлина, а сцената са трите величествени пирамиди и Сфинкса. Ще чуете историята им и легендите, които ветровете на пустинята пренасят от векове… 
Цена: 
на възрастен и дете - 35 евро 

Абу Симбел – от Асуан 
Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. 

 • Екскурзията се провежда с тръгване много рано сутринта. Цената е валидна при минимум 10 платили и се записва задължително от България.
  Цена: на възрастен - 90 евро 
  дете от 6 г. до 12 г. - 50 евро 


Остров Гифтън - от Хургада 
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки. 
Времетраене - цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки. Не включва оборудване за плуване. 
Цена: 
на възрастен - 30 евро 
дете от 6 г. до 12 г. - 15 евро; дете до 6 г. - безплатно 

Лодка със стъклено дъно - от Хургада 
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват. 
Времетраене- около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката. 
Цена: 
на възрастен - 35 евро 
дете от 6 г. до 12 г. - 17 евро; дете до 6 г. - безплатно 

Сахара парк ( Мега сафари ) - от Хургада 
Да се потопим в очарованието на пустинята - джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс… 
Времетраене- около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с напитки. 
Цена: 
на възрастен - 50 евро 
дете от 6 г. до 12 г. - 25 евро; дете до 6 г. - безплатно 

Гмуркане - от Хургада 
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие… 
Времетраене- половин ден. Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор. 
Цена: 
на възрастен - 50 евро 
дете от 6 г. до 12 г. - 25 евро 
дете до 6 г. - безплатно 

Условия на допълнителните екскурзии: 
Екскурзията до Абу Симбел се провежда с тръгване много рано сутринта. Цената е валидна при минимум 10 платили, екскурзията се записва от България и има придружител на български език. 
Екскурзията Старо Кайро се провежда при минимум 20 записани и се заявява от България. 
Екскурзията Звук и Светлина се провежда при минимум 10 платили, като се заявява от България. 
Останалите екскурзии се заявяват на място или от България. 
Останалите екскурзии нямат минимален брой хора за осъществяване и са се провеждат на английски език.

хотели допълнителна информация
 • Цените на горивата са калкулирани с параметри 750 $ / тон.
 • Цената на екскурзията е смятана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената.
 • Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили туристи.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на  отпътуване.
 • За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната.
 • Не са необходими ваксинации.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс;
 • Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал.

Резервации:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
 • Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.