Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Глазгоу - Единбург

»
Глазгоу - Единбург
Глазгоу - Единбург
Глазгоу - Единбург 2
Глазгоу - Единбург 3
Глазгоу - Единбург 4
Глазгоу - Единбург 5
Send In Messenger
от 1319лв.
5 дни
Самолетна екскурзия Промоция

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел "Alexander Thomson" 3* или подобен, разположен в центъра на Глазгоу, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж - една чанта до 10 кг. с размери до 55x40x20 см и една малка чанта с размери до 35х20х20 см), екскурзоводска програма на български език. Лети се с „Райънеър”.  

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 16:15 ч. - Отпътуване от Терминал 1 на летище София. 18:00 ч. - пристигане в Глазгоу. Трансфер до хотел "Alexander Thomson" 3* в центъра на града. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка на Глазгоу, градът, избран за британска архитектурна столица през 1999 г. Тук ще откриете гения на един от бащите на стила "Ар нуво", Чарлс Рени Макинтош, чиито творби се редуват с величествени сгради в неокласически, викториански и готически стил – „Бушанън стрийт“, „Джордж стрийт“, „Джордж скуеър“, Катедралата. Свободен следобед. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за  Единбург с влак (билетът е включен в пакетната цена). Пешеходна разходка из Единбург, столицата на Шотландия – средновековния квартал – легендарната улица „Роял Майл“, катедралата „Сейнт Джилс”, прочутия единбургски замък (отвън), украсяващ града със своята характерна осанка и приютяващ апартаментите на Стюартите, както и Съкровищницата на шотландските крале с най-старите кралски регалии и бижута в Европа, квартала „Джордж III” с елегантни площади и улици, украсени с прекрасни дворци с неокласически фасади. Следобед – свободно време за разходки, самостоятелно посещение на музеи и пр. Вечерта – завръщане в Глазгоу. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи - галерията за изящни изкуства „Келвингроув” (безплатен вход), Музея на транспорта и пътуването „Ривърсайд” и пр. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН -  Закуска. Свободно време. След обяд - трансфер до летището в Глазгоу. 18:25 ч. – отпътуване за София. 23:59 ч. – пристигане в София. 

Дати и Цени
23.08.2017 - 27.08.2017 1319 лв. Резервирай
  • Доплащане за чекиран багаж до 15 кг – 92 лв.;
  • Доплащане за чекиран багаж до 20 кг – 120 лв.

Свободните места по посочените цени са ограничени.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Чекиран багаж до 15 кг в двете посоки 92 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки 120 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотел - Alexander Thomson Hotel*** - разположен е в центъра на Глазгоу, на една от главните търговски улици. Този хотел се помещава във викторианска сграда във финансовия и бизнес район на Глазгоу. Във всяка стая има телевизор, сешоар, възможност за приготвяне на чай и кафе. 

допълнителна информация

Програмата се провежда при минимум 10 участника.

Свободните места по посочените цени са ограничени.
Настаняването в тройни стаи е на препотвърждение поради ограничена наличност.
Резервация се прави срещу 50% депозит при повече от 30 дни преди датата на отпътуване и сключен договор за организирано пътуване. Потвърждение се дава до 48 часа след направена резервация  и се предоставя информация за полетите, в зависимост от наличните места на авиокомпанията по специалните за туроператора тарифи.

При отказ на клиента от пътуване, туроператорът възстановява стойността на пакета според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.

Забележка: при посещение в Шотландия, Ви съветваме да си осигурите от България основната сума, която смятате да похарчите, в местна валута - шотландски паунди. Шотландският паунд (шотландската лира) е самостоятелна парична единица, която по стойност е равна на английския паунд (английската лира), с английски паунди може да се пазарува в Шотландия. 

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.