Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд

»
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд 2
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд 3
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд 4
Наследството на Виетнам, Камбоджа и Тайланд 5
Send In Messenger
от 5083лв.
16 дни
Самолетна екскурзия

ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ

Ханой - Ха Лонг Бей - Да Нанг - Хю - Хой Ан - Хо Ши Мин - Сием Реап (Ангкор Ват и Ангкор Том) - Банкок
16 дни/ 13 нощувки/ 13 закуски/ 10 обяда/ 1 вечеря

Екскурзията е шестнадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Image Halong, 1 нощувка със закуска в Да Нанг 1 нощувка със закуска в Хю, 1 нощувка със закуска в Хой ан, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин, 3 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Банкок и богата екскурзоводска програма в Ханой, залива Ха Лонг Бей, Да Нанг, Хю, Хой Ан, Хо Ши Мин, Сием Реап (Ангкор Ват и Ангкор Том) и Банкок. Вътрешните трансфери се извършват с климатизиран транспорт. Пакетната цена включва всички вътрешни полети, всички трансфери летище – хотел – летище, входни такси на посещаваните обекти. От София до Ханой и от Банкок до София се лети с авиокомпания „Qatar Airways“ през Доха. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Програма

ПЪРВИ ДЕН 24.02.2017: София – Доха
Отпътуваме от летище София в 19:45 часа за Ханой. Пристигаме в Доха в 01:20 часа. Престой на летището. 

ВТОРИ ДЕН 25.02.2017: Доха – Ханой
Рано сутринта в 02:20 часа полет за Ханой. Пристигаме в 16:05 часа.  Трансфер до хотел Hanoi Pearl 4*, разположен в сърцето на столицата. Свободен следобед за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН 26.02.2017:  Ханой / Закуска и Обяд
Закуска. Днес ви очаква изключително интересна целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Ще видите комплекса Хо Ши Мин, Президентския Дворец, жилището в което е живял най-известният виетнамски политик Хо Ши Мин;  Пагодата Tran Quoc -  най-старият будистки храм в Ханой, разположена на брега на Западното езеро; Храма на литературатa - който подслонява първия Имперски университет на Виетнам, Пагодата с една колона, построена през 1049 г. от дърво върху една каменна колона. Обяд в местен ресторант.  Продължаваме с разходката и разглеждане на бившия френски затвор Hoa Lo „Ханой Хилтън”, където са държали американски пилоти по време на Виетнамската война; посещение на Етноложкия музей. Връщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 27.02.2017:  Ханой – Ха Лонг Бей / Закуска, Обяд и Вечеря
Закуска. Отпътуваме  с  автобус  за  залива  Ха Лонг.  Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Освен това Ха Лонг е единодушно приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света. В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват със скъпоценни камъни. Настаняване на круизен кораб Image Halong. Обяд с морски деликатеси на кораба. Следобед възможност за изучаване на красиви пещери. Има опция и за вечерен риболов. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН 28.02.2017: Ха Лонг Бей - Ханой – Да Нанг / Закуска
Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи (вид гимнастика). Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Ще се насладите на брънч по време на пътуването обратно към пристанището. След акостиране на кораба, се отправяме  към Ханой. Ще спрем, за да разгледаме Пагoдата Con Son. Продължаваме за столицата, където ще имаме свободно време или възможност за шопинг преди да тръгнем за летището. Полет до Да Нанг  в 17:10 часа. Пристигане в 18:30 часа, посрещане и трансфер до хотел Cicilia Hotels & Spa 4*. Нощувка.

ШЕСТИ  ДЕН 01.03.2017: Да Нанг – Хюе / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Рано сутринта се отправяме към Хюе - древен императорски град, който е бил престолен град от 1802 до 1945 г. по време на управлението на династията Нгуен от която са останали великолепните дворци и императорски гробници. Ще разгледаме 7-етажната  Пагода Тиен Му - най-старата сграда в града, висока 21 метра,  построена в началото на седемнадесети век. Тя е издигната през 1601 г. от тогавашния местен феодал Нгуен Хоанг в памет на видение, което му посочило тъкмо това място като заредено с природна свръхсила и предопределено за издигането на светилище. И днес виетнамците вярват, че пагодата носи благодат на всеки, стигнал до нея. Ще посетите гробницата на император Minh Mang. Обяд в местен ресторант. Продължаваме с разглеждането на Императорският град и Забраненият  град -  издържан в китайски стил архитектурен комплекс, подслонявал виетнамските владетели. Същият е бил идеално съхранен чак до 1968 г., когато безпощадните американски бомбардировки го унищожават. Забранения Пурпурен град се намирал зад стените на двореца, достъпен само за жените и евнусите на императорите. Днес ЮНЕСКО обмисля програма за неговото възстановяване. Ще разгледаме колоритния пазар Dong Ba. Настаняване в Hotel Mondial 4*. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН 02.03.2017: Хюе – Да Нанг - Хой Ан / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. На път за Хой Ан ще посетим Мраморнaта планина, както и статуята Lady Buddha при Пагодата Linh Ung. Обяд в местен ресторант в Хой Ан. Градът е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел Hoi An Coco River Resort 4*. Свободен следобед за разглеждане и опознаване на Хой Ан. Нощувка. 

ОСМИ ДЕН 03.03.2017: Хой Ан – Да Нанг – Хо Ши Мин / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Ще посетим пазара и Древния град. Обяд в местен ресторант. Следобед отпътуване към летището в Да Нанг. Полет за Хо Ши Мин в 17:25 часа. Пристигане в 18:50 часа.Трансфер и настаняване в хотел Paragon Saigon 4*. Свободен следобед. Нощувка. 

ДЕВЕТИ ДЕН 04.03.2017: Хо Ши Мин / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Сутринта ни очаква полудневна обиколка из града, ще посетим: Площад Хо Ши Мин; Катедралата Нотр Дам построена през 1863 - 1880 г.; ще разгледате сградата на Централната Поща на Сайгон (старото име на град Хо Ши Мин) проектирана от Густаф Айфел в готически стил; Музея на останките от войната; Обяд в местен ресторант. Следобeд посещение на  тунелите Ку Чи - невероятна подземна мрежа дълга около 200 км, построена от виетнамските бойци по време на дългата борба за независимост. В тунелите има болници, подслони и училища и са използвани като военна база по време на виетнамската война. Връщане в хотела. Нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН 05.03.2017: Хо Ши Мин – Сием Реап / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Днес сутрината ще разгледаме Пагодата Jade Emperor Pagoda построена от Китайското Общество през 1909 година; също и първия музей за традиционна медицина в страната – FITO, представящ богата експозиция от над 3000 предмета, свързани с развитието й във Виетнам – билки, прибори, старинни книги и документи. Свободно време за пазаруване на изградения от французите градски пазар Бен Тан. (11:30ч) Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Сием Реап в 16:00 часа. Пристигане в 17:05 часа. Трансфер и настаняване в хотел Suorkear Boutique 4*. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН 06.03.2017: Сием Реап / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Рано сутринта посещение на Храма Та Прохм. Построен между средата на XII в. и началото на XIII в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му. Обяд в местен ресторант.  Посещение на храма Бантей Срей (Цитаделата на жените) построен X век, посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури са от розов пясъчник. Връщане в хотела. Нощувка. 

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН 07.03.2017: Сием Реап / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Сутринта се отправяме към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетие храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от XI век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор. Обяд в местен ресторант.
Следобед ще разгледаме Ангкор Ват - смятан за най-големия религиозен паметник в света. Първоначално основан в началото на XII век като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура (днешен Ангкор) като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Превърнала се в символ на Камбоджа тя е изобразена на нейния национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН 08.03.2017: Сием Реап – Банкок / Закуска и Обяд
Закуска в хотела. Днес ще разгледаме храмовете от групата Рилус. Харихаралая е била столица на Кхмерите цели 70 години, тук са изградени първите Кхмерски храмове – Лолей, Банкон, При Ко. Ще разгледаме занаятчийски център Artisan D’ Angkor, основан през 1992 с цел да подпомогне развитието на изкуствата и занаятите в Камбоджа и да даде възможност на младите хора да развият своите умения. Обяд в местен ресторант. Трансфер до летището за полет до Банкок в 16:30 часа. Пристигане в 17:25 часа. Посрещане на летището в Тайландската столица. Трансфер до хотел Centara Watergate Pavilion 4*. Свободно време. Нощувка. 

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН 09.03.2017: Банкок / Закуска
Закуска. Полудневна обиколка с посещение на Кралския дворец и най-значимите  храмове в Банкок. Разглеждане на Гранд Палас – резиденцията на кралете на Тайланд, най-красивият дворец в страната, построен от Сиамската династия върху 61 хектара с множество зали. Храмът Ват Пра Кео с най-свещеното изображение в Тайланд – „Изумруденият Буда”, изваян от един единствен кристал. Посещение Храма на лежащия Буда „Ват По”– огромният и древен храм с най-красивото изображение на гигантския лежащ Буда в Тайланд (дълъг 46м, висок 15м), нозете му са украсени с 108 огромни седефени миди, четирите ступи са посветени на четиримата Императори от династията Чакри, управлявали до 1782 г., когато столица на Сиам става Банкок. Свободен следобед. Нощувка.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН 10.03.2017: Банкок /  Закуска
Закуска. Свободен ден. Възможност за целодневна екскурзия до Аютая с включен обяд (цена – 65 евро). Древната столица на Сиам (1350-1767 г.), стратегически разположена там, където се събират три реки. Посещение на трите най-важни храма в историческия парк: Ват Махатад, Ват Фрасри Санет и Ват Фрамонгхон Бопит. Продължаване към Банг-па-ин, където е летния кралски дворец на крал Рама IV, построен по време на засилващото се европейско влияние в Тайланд. Круиз до Банкок с обяд-бюфет, кафе и наслаждаване на гледката към бреговете с кралските галери, Гранд Палас и Храма на зората.  Връщане в Банкок и вечерта трансфер до летището.

ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН 11.03.2017: Банкок – Доха - София
Рано сутринта в 01:35 часа полет за Доха. Пристигане в 04:45 часа. Престой на летището. Заминаване за София в 06:40 часа. Пристигане в София в 10:55 часа. 

Дати и Цени

Очаквайте новите дати по програмата.

хотели

Всички хотели в програмата, разположени в центъра на градовете, както следва:

допълнителна информация

Полетно разписание:

24.02.17 София – Доха 19:45 – 01:20 + 1

25.02.17 Доха – Ханой 02:20 – 16:05

11.03.17 Банкок – Доха 01:35 – 05:45

11.03.17 Доха – София 06:40 – 10:55

Условия и Забележки:

 • При записване се внася 50% депозит, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване;
 • Офертата важи при минимум 20 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.80 лв;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • посочените хотели са примерни, възможно е да бъдат променени преди заминаване;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители

Срокове за анулации и неустойки:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 60-ия и 45-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;  
 • Между 45-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 70% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 20 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.