02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023

Туристическа агенция » Екскурзии на промоция » Екскурзии с ранно записване » Извън Европа - ранни записвания » Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 2
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 3
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 4
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 5
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 6
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 7
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 8
Виетнам и Камбоджа с Дананг и Златния мост - есен 2023 9
от 4899лв.
11 дни / 8 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки в Ханой, 1 нощувка Дананг, 2 нощувки в Сием Реап, 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотели 4 звезди на база закуска, 8 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Дананг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг, Дананг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” при дата на тръгване 16.10.2023 или с „Катарски авиолинии” при дата на тръгване 20.10.2023 (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели
 • Програма
 • Дати и Цени
 • допълнителни услуги
 • хотели

ПЪРВИ ДЕН – полет София-Истанбул с „Турски авиолинии” при дата на тръгване 16.10.2023 г. или полет София-Доха с „Катарски авиолинии” при дата на тръгване 20.10.2023 г.

ВТОРИ ДЕН при дата на тръгване 16.10.2023 г.  полет Истанбул-ХанойТрансфер до хотела. Настаняване. Нощувка. При дата на тръгване 20.10.2023 г. – полет Доха-Ханой. Посещение на древното село Дуонг Лам, разположено на северната делта на Червената река. Посещение на храма Монг Пу, посветен на националните герои, храмовете крал Нго Куен и на крал Пунг Хунг. Визитата завършва с посещение на пагодата Миа – построена през XV век, известна с нейните 287 статуи. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса” заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често „Храмът на литературата”, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Разходка из легендарния залив между многобройните малки островчета. Възможност за плуване и релакс на някои от тихите и спокойни заливи. Около 15:00 ч. - напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Нощувка. Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Рано сутринта - трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хой Ан (около 30 км). Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Посещение на японския покрит мост, най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Обяд. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Градът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на занаятчийско училище по дърворезба. Обяд. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените кхмери в областта. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед - обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер до летището за полет до Истанбул при дата на тръгване 16.10.2023 или полет до Доха при дата на тръгване 20.10.2023.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – пристигане в Истанбул при дата на тръгване 16.10.2023 г. или в Доха при дата на тръгване 20.10.2023 г. Полет до София. Пристигане в София.

Полетните разписания към февруари 2023 г. можете да видите в секция "допълнителна информация". Туроператорът не носи отговорност за промяна от страна на авиопревозвача.

Дата Цена
10.16.2023 5099 лв.
10.20.2023 4899 лв.
16.10.2023 - 26.10.2023 5099 лв. няма места
20.10.2023 - 30.10.2023 4899 лв. няма места
Препоръчани подобни предложения
Услуга Цена
Такса за издаване на виетнамска визаПрочети повече
215 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

 • Ханой: хотел MK Premier Boutique 4*; хотел The Ann 4*, или подобен;
 • Дананг: хотел Le Hoang Beach Hotel 4*, или подобен;
 • Сием Реап: хотел Tara Angkor 4*, хотел Hari Residence 4*, или подобен;
 • Хо Ши Мин: хотел Lotus Central 4*; Paragon Hotel 4*, или подобен.

ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

Продължителност на полетите:

 • София – Истанбул: около 1 ч. и 25 мин.;
 • София – Доха: около 4 ч. и 35 мин;
 • Истанбул – Ханой: около 9 ч. и 20 мин.;
 • Доха – Ханой: около 7 ч. и 30 мин;
 • Ханой – Сием Реап: около 1 ч. и 50 мин.
 • Сием Реап – Хо Ши Мин (Сайгон): около 1 ч. и 20 мин.;
 • Хо Ши Мин – Истанбул: около 10 ч. и 50 мин.;
 • Хо Ши Мин – Доха: около 8 ч. и 10 мин.;
 • Истанбул – София: около 1 ч. и 10 мин;
 • Доха – София: около 5 ч. и 05 мин.

Полетно разписание при дата на тръгване 16.10.2023 с „Турски авиолинии”:

 • 16.10.2023 г. – полет София – Истанбул: 21:10 ч. – 22:35 ч.;
 • 17.10.2023 г. – полет Истанбул – Ханой: 02:00 ч. – 15:20 ч.;
 • 25.10.2023 г. – полет Хо Ши Мин – Истанбул: 22:10 ч. – 05:00 ч. на 26.10.2023 ч;
 • 26.10.2023 г. – полет Истанбул – София: 07:25 ч. – 08:35 ч.

Полетно разписание при дата на тръгване 20.10.2023 с „Катарски авиолинии”:

 • 20.10.2023 ч. – полет София – Доха: 13:40 ч. – 18:15 ч.;
 • 20.10.2023 ч. – полет Доха – Ханой: 19:50 ч. – 07:20 ч. на 21.10.2023;
 • 29.10.2023 ч. – полет Хо Ши Мин – Доха: 19:20 ч. – 23:30 ч.;
 • 30.10.2023 ч. – полет Доха – София: 07:45 ч. – 11:50 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през февруари 2023. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,82 лв. за щатски долар към 08.02.2023 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Местни Валути: Виетнамски Донг и Камбоджански риел.

Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

 • За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
 • За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4 см х 6 см, направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила);
 • За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4 см х 6 см);

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Препоръчани подобни предложения
12 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
6935 лв.
виж повече
12 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
6599 лв.
виж повече
11 дни
СамолетнаСамолетна
На цени от:
3045 лв.
виж повече
от 4899лв.
Самолетна екскурзия