02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Виена от София - Трети март - петдневна

Туристическа агенция » Самолетни екскурзии » В Европа » Виена от София - Трети март - петдневна
Виена от София - Трети март - петдневна
Виена от София - Трети март - петдневна 2
Виена от София - Трети март - петдневна 3
от 948лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия Бюджетни пътувания

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в избрания хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпания „Райанеър”. Настяняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

 • ПЪРВИ ДЕН – 02.03.2023: 15:45 – 16:20 ч.полет София – Виена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

  ВТОРИ ДЕН – 03.03.2023: Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа). Вечерта - възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 69 лв. на човек. Нощувка.

  ТРЕТИ ДЕН – 04.03.2023: Закуска. Свободен ден. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и  т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Следобед - по желание - факултативна полудневна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 74 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене Централ, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Нощувка.

  ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 05.03.2023: Закуска. Свободен ден. По желаниe посещение на Музея на изящните изкуства с доплащане 64 лв. за възрастни и 51 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Нощувка.

  ПЕТИ ДЕН - 06.03.2023: Закуска. Свободни време. 12:30 ч. – трансфер до летището. 15:25 – 18:05 ч. полет Виена – София.

 • 02.03.2023 - 06.03.2023 948 лв. Резервирай

  Цени на човек в лв според настаняването:

  Категория A B C
  цена на възрастен в двойна стая 948 лв. 999 лв. 1499 лв.
  цена на човек в индивидуална стая 1168 лв. 1199 лв. 1899 лв.
  цена на трети възрастен в стая 948 лв. 999 лв. 1449 лв.
  цена на четвърти възрастен в стая 999 лв.
  цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 888 лв. 939 лв. 1399 лв.
  цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 908 лв. 959 лв. 1459 лв.

  Хотели, които използваме при съответната ценова категория - виж "ХОТЕЛИ" по-горе

  Доплащане за чекиран багаж, заявен в момента на резервацията:

  • до 10 кг в две посоки – 83 лв.;
  • до 20 кг в две посоки – 118 лв.

  Забележка: Възможно е през 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

  Препоръчани подобни предложения
 • Услуга Цена
  Двореца Шьонбрун с входна таксаПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 17 г.
  65 лв. 55 лв.
  Виенско вълшебствоПрочети повече
  74 лв.
  Съкровищницата на ХабсбургитеПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
  56 лв. 30 лв.
  Концерт в АуерспергПрочети повече
  69 лв.
  Музея на изящните изкустваПрочети повече
  Цена за възрастен Цена за дете до 18 г.
  64 лв. 51 лв.
  Чекиран багаж до 10 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
  83 лв.
  Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки : ПРИ ЗАЯВКА В МОМЕНТА НА РЕЗЕРВАЦИЯТА
  118 лв.

  Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

  • Категория А - хотел Mercure Westbahnhof**** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;
  • Категория В - хотел Admiral*** се намира на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе“;
  • Категория С - хотел Palais Pertschy**** се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе“.
 • Билети за Виенската опера и за Фолксопер: При заявка от страна на клиентите туроператорът може да закупи билети за Виенската опера и за Фолксопер.

  Забележки:

  • Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през октомври 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
  • Възможно е през 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.