Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Виена - икономичен вариант

»
Виена - икономичен вариант
Виена - икономичен вариант
Виена - икономичен вариант 2
Виена - икономичен вариант 3
Send In Messenger
от 299лв.
5 дни / 2 нощувки
Автобусна екскурзия Промоция

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в околностите на Виена и възможност за факултативни програми във Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 21:00 ч. – отпътуване от София от Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Качването в автобуса започва в 20:30 ч. Отпътуване по маршрут София – Белград – Будапеща - Виена. Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН – Около обяд пристигане в хотела в околностите на Виена. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден във Виена или туристическа програма по желание: разглеждане на Виена с екскурзовод на български  - с доплащане 28 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, панорамна и пешеходна обиколка на Виена и екскурзоводско обслужване на български език; услугата се осъществява при минимум 20 участника. Панорамната обиколка включва: двореца „Белведере“, Ринга – двореца „Хофбург“, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходната част от програмата включва разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Следобед - факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца „Шьонбрун“ (с доплащане 26 лв. + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей. Факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за разходка до Пратера. Около 19:00 ч. – отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН - Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени
06.07.2018 - 10.07.2018 299 лв. Резервирай
24.08.2018 - 28.08.2018 299 лв. Резервирай

Екскурзия „Нощна Виена” (обиколка по Ринга, панорамна гледка от хълма Каленберг, 1 чаша вино + 1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие) – цена 28 евро на човек – организира се на място, във Виена, при минимум 20 участника.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Обиколка на ВиенаПрочети повече 28 лв.
Двореца ШьонбрунПрочети повече 26 лв.
Съкровищницата на ХабсбургитеПрочети повече 38 лв.
Съкровищницата на Хабсбургите за деца до 19 г.Прочети повече 18 лв.
Допълнителна седалкаПрочети повече 169 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

</