Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Братислава

»
Братислава
Братислава
Братислава 2
Братислава 3
Братислава 4
Send In Messenger
от 638лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки в Братислава и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Братислава, възможност за круиз по р. Дунав до Виена, екскурзия до замъка Леднице и Микулов в Чехия и екскурзия до замъка Девин. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър” (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Словакия, Австрия и Чехия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18.07.2018 - 20:40 ч. – отпътуване от летище София за Братислава с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър”. 21:15 ч. – пристигане в Братислава. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 19.07.2018 - Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Братислава: Старо место, Операта, Катедралата (отвън), централната градска улица, замъка на Братислава. Свободно време с възможност за посещение на музеи, посещение на панорамната тераса, разположена на въжения мост „НЛО“ над р. Дунав, разходки или пазаруване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневен круиз с хидрофойл по р. Дунав до Виена (с доплащане 89 лв. за възрастен и 59 лв. за дете до 15 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва двупосочен билет за хидрофойла, пешеходна разходка на български във Виена; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Круизът започва от моста „НЛО” в Братислава около 09:00 ч. и пътуването до Виена трае около 1 час и 45 мин. Пристигане във Виена около 10:45 ч. и придвижване до центъра на града с метро. Пешеходна разходка из старата част на Виена – Хофбурга (отвън), Операта, Площада на героите, ул. „Грабен”, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, „Кертнерщрасе”. Свободно време. Около 17:30 ч. – отпътуване от Виена за Братислава с хидрофойл. Пристигане около 19:00 ч. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до замъка Леднице и градчето Микулов в Чехия (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Леднице, която е около 150 чешки крони и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Замъкът Леднице е част от културно-природния комплекс Леднице-Валтице, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1996 г. Построен  е от известния род Лихтенщайн и представлява  блестящ бароков комплекс, проектиран от едни от най-добрите архитекти. Дворцовият ансамбъл се състои от няколко части, които стоят сред красив парк на брега на река Дийе, съвсем близо до град Микулов. Микулов освен, че се намира в област, в която се правят много качествени вина, е и град с богата история и традиции. Счита се за един от най-живописните градове в Чехия, а интересът към множеството паметници на архитектурата и историята се съревновава с популярността на белите му вина. Завръщане в Братислава. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 22.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до крепостта Девин – една от най-старите крепости и една от най-големите исторически ценности в Словакия, разположена на скалист хълм над мястото, където р. Морава се влива в р. Дунав (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Девин, която е около 4 евро за възрастни и около 2 евро за деца и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Средновековният замък Девин е разположен на 10-тина километра от Братислава. Сравнително добре запазените укрепления на Девин доминират над околния район, който е предградие на Братислава и се отличава с красивата си и чиста природна среда. На отсрещния бряг на Дунав остава Австрия. Смята се, че в замъка Девин е погребан Св. Методий. Около 18:30 ч. – трансфер до летището в Братислава. 21:50 ч. – отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“. Кацане на летище София в 00:25 ч. (на 6-я ден).

Дати и Цени
18.07.2018 - 22.07.2018 638 лв. Резервирай

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Круиз по Дунав до ВиенаПрочети повече 89 лв.
Круиз по Дунав до Виена за деца до 15 г.Прочети повече 59 лв.
Замъка Леднице и градчето МикуловПрочети повече 85 лв.
Крепостта ДевинПрочети повече 85 лв.
Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки 104 лв.
Чекиран багаж до 32 кг в двете посоки 124 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди.

допълнителна информация

Забележка: Официалната валута в Словакия е евро.

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.