Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Братислава

»
Братислава
Братислава
Братислава 2
Братислава 3
Братислава 4
Send In Messenger
от 638лв.
5 дни / 4 нощувки
Самолетна екскурзия

Екскурзията е петдневна и включва 4 нощувки в Братислава и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Братислава, възможност за круиз по р. Дунав до Виена, екскурзия до замъка Леднице и Микулов в Чехия и екскурзия до замъка Девин. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди. Лети се с авиокомпания „Уиз Еър” (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Словакия, Австрия и Чехия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18.07.2018 - 20:40 ч. – отпътуване от летище София за Братислава с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър”. 21:15 ч. – пристигане в Братислава. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 19.07.2018 - Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Братислава: Старо место, Операта, Катедралата (отвън), централната градска улица, замъка на Братислава. Свободно време с възможност за посещение на музеи, посещение на панорамната тераса, разположена на въжения мост „НЛО“ над р. Дунав, разходки или пазаруване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 20.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневен круиз с хидрофойл по р. Дунав до Виена (с доплащане 89 лв. за възрастен и 59 лв. за дете до 15 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва двупосочен билет за хидрофойла, пешеходна разходка на български във Виена; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Круизът започва от моста „НЛО” в Братислава около 09:00 ч. и пътуването до Виена трае около 1 час и 45 мин. Пристигане във Виена около 10:45 ч. и придвижване до центъра на града с метро. Пешеходна разходка из старата част на Виена – Хофбурга (отвън), Операта, Площада на героите, ул. „Грабен”, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, „Кертнерщрасе”. Свободно време. Около 17:30 ч. – отпътуване от Виена за Братислава с хидрофойл. Пристигане около 19:00 ч. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 21.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – целодневна екскурзия до замъка Леднице и градчето Микулов в Чехия (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Леднице, която е около 150 чешки крони и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Замъкът Леднице е част от културно-природния комплекс Леднице-Валтице, който е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1996 г. Построен  е от известния род Лихтенщайн и представлява  блестящ бароков комплекс, проектиран от едни от най-добрите архитекти. Дворцовият ансамбъл се състои от няколко части, които стоят сред красив парк на брега на река Дийе, съвсем близо до град Микулов. Микулов освен, че се намира в област, в която се правят много качествени вина, е и град с богата история и традиции. Счита се за един от най-живописните градове в Чехия, а интересът към множеството паметници на архитектурата и историята се съревновава с популярността на белите му вина. Завръщане в Братислава. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 22.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Братислава или туристическа програма по желание – полудневна екскурзия до крепостта Девин – една от най-старите крепости и една от най-големите исторически ценности в Словакия, разположена на скалист хълм над мястото, където р. Морава се влива в р. Дунав (с доплащане 85 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната туристическа програма и екскурзоводско обслужване на български език; цената не включва входната такса за замъка Девин, която е около 4 евро за възрастни и около 2 евро за деца и се заплаща на място; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Средновековният замък Девин е разположен на 10-тина километра от Братислава. Сравнително добре запазените укрепления на Девин доминират над околния район, който е предградие на Братислава и се отличава с красивата си и чиста природна среда. На отсрещния бряг на Дунав остава Австрия. Смята се, че в замъка Девин е погребан Св. Методий. Около 18:30 ч. – трансфер до летището в Братислава. 21:50 ч. – отпътуване за София с директен полет на „Уиз Еър“. Кацане на летище София в 00:25 ч. (на 6-я ден).

Дати и Цени

Всички дати по тази програма за 2018 г. са минали. Нови дати за 2019 г. очаквайте в края на 2018 г.

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 звезди.

допълнителна информация

Възможно е през 2018 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Автобусните екскурзии от този вид се осъществяват при минимум 40 туриста, а самолетните екскурзии – при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна валута: евро.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

</