Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Белоградчишки скали - Пещера Магура - Видин - Калафат

»
Белоградчишки скали - Пещера Магура - Видин - Калафат
Белоградчишки скали - Пещера Магура - Видин - Калафат
Белоградчишки скали - Пещера Магура - Видин - Калафат 2
Белоградчишки скали - Пещера Магура - Видин - Калафат 3
Send In Messenger
от 115лв.
2 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е двудневна и включва транспорт с лицензиран автобус или микробус, 1 нощувка със закуска във Видин, богата екскурзоводска програма в Белоградчик, пещерата Магура, Видин и Калафат (Румъния). Настаняването е в хотел 3 или 2 звезди.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 07:30 ч. - отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 07:00 ч. Около 11:30 ч. - пристигане в Белоградчик. Посещение на Белоградчишката крепост, разположена в подножието на величествените Белоградчишки скали (входната такса за Белоградчишките скали, която е около 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободно време за разходка и обяд. Около 14:30 ч. – отпътуване за Магурата. Около 15:00 ч. – пристигане. Посещение на пещерата Магура - една от най-големите пещери в България, с уникални праисторически рисунки. Едночасовото посещение на пещерата е съчетано с разглеждане на избата за отлежаване на пенливо вино, разположена в една от галериите на пещерата, наречена „Прилепите“ (входната такса за пещерата Магурата, която е около 5 лв. за възрастни и 3 лв. за ученици, студенти и пенсионери, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). В близост до пещерата се намира Рабишкото езеро – най - голямото по площ езеро в България. Около 17:00 ч. – отпътуване за Видин. Около 18:30 ч. – пристигане. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка на Видин: Катедралата "Св. Димитър", вторият по големина православен храм в България; сградата на музей "Конака", датираща от XVII век; Мавзолея на първия български екзарх и Видински митрополит Антим I с красивия мозаечен портрет на Антим I; синагогата - втора по големина след тази в София, разходка из крайречната градина (входната такса за музей „Конака“, която е около 4 лв., не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Обиколката завършва с посещение на крепостта „Баба Вида“– единствената запазена средновековна крепост в България (таксата за вход в крепостта, която е около 4 лв., не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Свободно време за обяд. 13.00 ч. - отпътуване за Калафат (Румъния). Пресичане на границата при ГКПП Видин - Калафат. Разходка и свободно време в Калафат.  17:00 ч. – отпътуване за София. Около 21:30 ч. - пристигане в София, на Централна автогара, сектор „Паркинг“.

Дати и Цени
09.09.2017 - 10.09.2017 115 лв. Резервирай
хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.

допълнителна информация

Качването в автобуса започва в 07:30ч. 

Цената не включва входна такса за посещаваните музеи
:

  • Белоградчишки скали – 5 лв./3 лв. за ученици, студенти и пенсионери;
  • Пещера Магурата – 5 лв./3 лв. за ученици, студенти и пенсионери;
  • Крепостта Баба Вида – 4 лв.;
  • Музей Конака – 4 лв.