Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Белгия - Холандия - вариант 2

»
Белгия - Холандия - вариант 2
Белгия - Холандия - вариант 2
Белгия - Холандия - вариант 2 2
Белгия - Холандия - вариант 2 3
Send In Messenger
от 1915лв.
8 дни
Самолетна екскурзия

Разликата със същата екскурзия вариант 1: този вариант има 1 нощувка повече от вариант 1 и включва в повече разглеждане на Хага и Утрехт

Екскурзията включва 3 нощувки в Брюксел, 1 нощувка в или околностите на Ротердам или Хага, 3 нощувки в Амстердам, разглеждане с екскурзовод забележителностите на Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам, Хага, Утрехт, Амстердам. Настаняването е в хотели 3 звезди на база нощувка и закуска. Лети се с авиокомпания  „България Ер”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии” или „Ер Франс”. Вътрешните трансфери в Белгия и Холандия се извършват с автобус.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Полет София – Брюксел (трансферът летище - хотел не е включен в цената на екскурзията). Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разглеждане на забележителностите на Брюксел: Гран плас, галериите „Сен Юбер” (магазини и кафенета), статуята на Малкия Жулиен, църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел. Свободен следобед – възможност за посещение на историческия музей на Брюксел (притежаващ третата по богатство сбирка на мумии в света след Историческия музей в Кайро и Британския музей). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Сутринта - разходка до Хейзел парк - кратка фотопауза на Атомиума. Екскурзия до Гент и Брюж - два от най-атрактивните града на Белгия. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) - един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Холандия. Престой и разглеждане на Антверпенвторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в Северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град - замъка Стен, „Гран Плас”, Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс) и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър). Вечерта настаняване в хотел в или около Ротердам или Хага.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Хага – Биненхоф (огромен ансанбъл от сгради, около който е строен градът и който днес е седалище на Парламента и на министър-председателя), Морисхюис (елегантен дворец от XVII век, приютяващ днес Кралската художествена галерия), Хофвайвер (езерото на Двора), ул. „Ланге Воортхоут”, по която са подредени едни от най-красивите къщи на Хага. Следобед – разглеждане на Утрехт. Утрехт е един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в  страната, представляващ вековен религиозен център на Ниските земи и приютяващ един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Утрехт е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички – кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт – Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта настаняване в хотел в или около Амстердам. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. Разходка по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време или, при екскурзията с дата на отпътуване 30.04.2017 - възможност за посещение на парка „Кьокенхоф”. Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа. Цена 48 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 11 г. (в цената се включва: транспорт до парка и входна такса). Екскурзията се организира при минимум 15 човека и се заплаща в България, а не на място. Паркът затваря в края на месец май. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог. Тъй като в двата музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 39 лв за възрастни и 4 лв за деца до 17 г. Цена за музея на Ван Гог: 38 лв за възрастни и 4 лв за деца до 17 г. Тези цени включват цената на билета за вход (която е съответно 17,50 евро за Райкс Музеум и 17 евро за музея на Ван Гог) и такса резервации. Часовете за посещение на двата музея се правят обикновено в един ден, последователно, и се съобразяват с конкретната програма на групата. За точните часове на резервациите можем да ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билетите за музеите, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тези две услуги. Нощувка.

ОСМИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София (трансферът хотел –летище не е включен в цената на екскурзията).

Дати и Цени

Всички дати по тази екскурзия за 2017 г. са отминали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на годината.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

 

допълнителни услуги
Услуга Цена
Райкс МюзиумПрочети повече 39 лв.
Райкс Мюзиум за деца до 17 г.Прочети повече 4 лв.
Музея на Ван ГогПрочети повече 38 лв.
Музея на Ван Гог за деца до 17 г.Прочети повече 4 лв.
КьокенхофПрочети повече 48 лв.
Кьокенхоф за деца до 11 г.Прочети повече 30 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

Разликата със същата екскурзия вариант 1: този вариант има 1 нощувка повече от вариант 1 и включва в повече разглеждане на Хага и Утрехт

При тази програма цената не включва трансферите летище/хотел първия ден и хотел/летище осмия ден.