Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Белгия - Холандия - вариант 1

»
Белгия - Холандия - вариант 1
Белгия - Холандия - вариант 1
Белгия - Холандия - вариант 1 2
Белгия - Холандия - вариант 1 3
Белгия - Холандия - вариант 1 4
Send In Messenger
от 1829лв.
7 дни
Самолетна екскурзия

Екскурзията включва 3 нощувки в Брюксел, 3 нощувки в Амстердам и разглеждане с екскурзовод на български забележителностите на Брюксел, Гент, Брюж, Антверпен, Ротердам, Амстердам. Настаняването е в хотели  3 звезди на база нощувка и закуска.  Лети се с авиокомпания „България Ер”, „Луфтханза”, „Австрийски авиолинии” или „Ер Франс”. Вътрешните трансфери в Белгия и Холандия се извършват с автобус. 

Програма

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от летище София. Полет София – Брюксел (трансферът летище – хотел не е включен в цената на екскурзията). Пристигане в Брюксел. Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разглеждане на забележителностите на Брюксел: Гран плас, галериите „Сен Юбер” (магазини и кафенета), статуята на Малкия Жулиен, църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел. Свободен следобед – възможност за посещение на историческия музей на Брюксел (притежаващ третата по богатство сбирка на мумии в света след Историческия музей в Кайро и Британския музей). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Сутринта – разходка до Хейзел парк – кратка фотопауза на Атомиума. Екскурзия до Гент и Брюж – два от най-атрактивните града на Белгия. Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен университетски и индустриален център, второ по големина пристанище на Белгия след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на устието на р. Лис в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история – катедралата, замъка на графовете на Фландрия. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, кея на тревите, зеленчуковия пазар, петъчния пазар, кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за Амстердам. Престой и разглеждане на Антверпен - вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в Северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент (обиколка на стария град - замъка „Стен“, „Гран Плас”, Кметството, Катедралата, къщата на Рубенс) и на Ротердам (панорамна обиколка и възможност за посещение на Еуромаст тауър). Вечерта настаняване в хотел в Амстердам. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Обиколка на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан“, цветния пазар, площад „Рембранд”, разходка по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време или възможност за посещение на парка „Кьокенхоф”. Това е най-големият парк с луковични цветя в Европа. Цена 48 лв. за възрастни и 30 лв. за деца до 11 г. (в цената се включва: транспорт до парка и входна такса). Екскурзията се организира при минимум 15 човека и се заплаща в България, а не на място. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Райкс Музеум и на музея на Ван Гог. Тъй като в двата музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 39 лв. за възрастни и 4 лв. за деца до 17 г. Цена за музея на Ван Гог: 38 лв. за възрастни и 4 лв. за деца до 17 г. Тези цени включват цената на билета за вход (която е съответно 17.50 евро за Райкс Музеум и 17 евро за музея на Ван Гог) и такса резервации. Часовете за посещение на двата музея се правят обикновено в един ден, последователно, и се съобразяват с конкретната програма на групата. За точните часове на резервациите можем да ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билетите за музеите, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тези две услуги. Нощувка. 

СЕДМИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за София (трансферът хотел – летище не е включен в цената на екскурзията).

Дати и Цени

Всички дати по тази екскурзия за 2017 г. са отминали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на годината.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

 

допълнителни услуги
Услуга Цена
Райкс МюзиумПрочети повече 39 лв.
Райкс Мюзиум за деца до 17 г.Прочети повече 4 лв.
Музея на Ван ГогПрочети повече 38 лв.
Музея на Ван Гог за деца до 17 г.Прочети повече 4 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

допълнителна информация

Трансферите при пристигането и при отпътуването не са включени в цената.

Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.