Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Аржентина

»
Аржентина
Аржентина
Аржентина 2
Аржентина 3
Send In Messenger
от 7010лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Буенос Айрес - Пуерто Мадрин - Ушуая - Огнена земя - Калафате - Патагония 

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 16.11.2017
Пристигане в Буенос Айрес. Трансфер от летището до избрания хотел. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 17.11.2017
Закуска. Панорамна обиколка – театър Колон, емблематичната сграда на операта, Обелиска – друг от символите на Буенос Айрес, Плаза де Майо – исторически и политически център на града, Катедралата, Кабилдо и Кметството. Разходка по старите, павирани улички на Сан Телмо, кварталът на Тангото. До 1888 г. тази част на града е била речно пристанище, а днес е едно от най-модерните и предпочитани места за живот в Буенос Айрес. Работническият квартал Ла Бока е известен със своите многоцветни къщи и историята си като жилищен квартал на италианските моряци и пристанищни работници през XIX век. Посещение на стадиона и музея на Ла Боха Хуниорс, символ на националната страст – футбола. Спирка за обяд при Пуерто Мадеро. След обяд продължавате към площад Сан Мартин и авеню Либертадор и от тук към най-елегантните райони на града – Реколета, в чието гробище е погребана Ева Дуарте, по-известна като Евита Перон и Палермо и неговите паркове и градини. Вечерта посещение на къща за Танго в сърцето на Сан Телмо. Шоуто представя над 30 артисти: танго оркестър, фолклорен бенд, танцьори и певци, както и богато меню с традиционни ястия и аржентински вина. Преди шоуто ще имате урок по танго, за да научите няколко основни стъпки.

ТРЕТИ ДЕН - 18.11.2017
Закуска. Целодневна екскурзия до ранчо Санта Сусана, разположено в Лос Кордалес, на 80 км. от града. Ще опитате аржентинско вино с емпанадас – типични малки кейкове с месо и зеленчуци. После ще имате възможност да се разходите из околността, да се опитате да пояздите кон и да посетите музея на гаучосите, местните каубои. За обяд ви очаква барбекю с най-доброто телешко, което сте опитвали. После ще гледате национални танци и шоу, представящо уменията на местните каубои. Връщане в Буенос Айрес. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 19.11.2017
Закуска. Полет до Ушуая, наричана края на света. След настаняване в хотел в Ушуая отпътуване за канала Бийгъл, който носи името си от експедицията на Чарлз Дарвин. По време на екскурзията с лодка ще видите много птици, като  корморани, албатроси, както и морски лъвове в натуралния им хабитат. Достигайки остров Мартильо ще спрете, за да наблюдавате колония на Магеланови пингвини. Ще се върнем в Ушуая покрай южния бряг на остров Огнена земя.

ПЕТИ ДЕН - 20.11.2017
Закуска. Екскурзия до националния парк Тиера дел Фуего /Огнена земя/, разположен на 12 км от града, до Чилийската граница. Тук ще придобиете впечатлението, че времето тече по-бавно. Ще се запознаете с местните растителни видове, ще се разходите покрай езерото Рока в търсете на бобри и ще достигнете до залива Лапатая, разположен на края на националния път № 3, на 3063 км от Буенос Айрес. По време на екскурзията ще се повозите и на известния влак „На края на света“.

ШЕСТИ ДЕН - 21.11.2017
Закуска. Полет до Калафате. Трансфер до хотела. Опознавателна обиколка на града и околните глетчери с посещение на Музея на леда, модерен център, посветен на Патагонските ледени полета и науката за ледниците. После ще посетим първият, изцяло изграден от лед бар в страната. Престоят вътре е ограничен до 20 минути и включва една напитка. 

СЕДМИ ДЕН - 22.11.2017
Закуска. Екскурзия до националния парк Лос Гласиарес, на около 80 км от града. Пътувайки през Патагонската степ ще видите езерото Аржентино,  в което гнездят много птици – черни лебеди, фламинго и патици,  за да стигнете  неочаквано до ледника Перито Морено. Това е един от няколкото глетчери, които все още растат. На всеки 4-5 години той покрива пространството до сушата и достига до езерото. Ледът не може да удържи на огромното налягане на водата и се разбива със силен гръм. Всеки ден може да се види невероятната гледка на единични ледени блокове, които падат в езерото.  В парка ще имате екскурзия с лодка около глетчера Перито Морено. Връщайки се на пристанището ще имате свободно време за обяд / пикник пакет / , за разходка и снимки в района.  

ОСМИ ДЕН - 23.11.2017
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес. Екскурзия до делтата на Тигре. Първо ще спрете в Сан Исидро, за да разгледате катедралата и местния пазар. От там се отправяте към Тигре, където ще се разходите с лодка из делтата, която е една от най-широките в света и от малкото, които не се вливат в морето. Тя се влива в река Рио де ла Плата, която разделя Аржентина и Уругвай. Мястото е невероятно красиво с десетките островчета, потънали в пищна зеленина, до които може да се стигне само с лодка. Връщане в Буенос Айрес. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - 24.11.2017
Закуска. Трансфер до летището за полет до София с прекачване. 

Дати и Цени

16.11.2017 – 24.11.2017

ЦЕНИ:

На човек в двойна стая

Единична стая

2925 лв. + 2295 $ =  7010 лв.

2925 лв. + 2825 $ = 7953 лв.

Забележка: Цената в долари е калкулирана при курс 1 щ.д. = 1.78 лв. /към дата 19.10.2016 г./ Цената се преизчислява и заплаща в лева по курса на БНБ в деня на окончателното плащане.

допълнителна информация

Условия:

 • Цената на екскурзията е валидна при 20 платили;
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Допълнителните екскурзии се заявяват и потвърждават от България;
 • Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията;
 • Възможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите;
 • За пътуване до Аржентина е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане в България;
 • Не са необходими ваксинации;
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител;
 • Туроператорът има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс.
 • Туроператорът предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Алианц.

Резервации:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията;
 • Втора вноска - още 30 % до 15.07.2017 г.;
 • Пълно плащане - 45 дни преди датата на отпътуване.