Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид

»
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид 2
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид 3
Send In Messenger
от 1599лв.
10 дни / 9 нощувки
Самолетна екскурзия Промоция

Нова и вдъхновяваща дестинация сред Атлантическия океан

Азорските острови са разположени сред водите на Атлантическия океан, между Европа и Северна Америка. Това са 9 вулканични острова, чиято територия принадлежи на Португалската република, и е най-отдалечената населена част в Европа (около 2000 км и точно 3 часа полет от Мадрид). И деветте острова са с планински релеф, а най-големите сред тях са Сан Мигел и Терсейра. Климатът тук е мек, субтропичен, средните температури през зимата са 16-19 °C, а през лятото - 21-25 °C и са целогодишна туристическа дестинация. Историята на Азорските острови започва в далечния XV век, когато са открити от португалските мореплаватели. Днес те се преоткриват от любителите на красивата и девствена природа, които са привлечени от екзотичната растителност, кристалните езера и планински силуети - всичко това на фона на безкрайния океан. Освен пасторалните пейзажи туристите остават впечатлени и от колониалната архитектура и автентичната атмосфера на островите. Неслучайно от 1983 г. столицата на Терсейра,  Ангра ду Еруижму, е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Остров Терсейра е едно от най-важните места в света за наблюдение на китове (кашалоти) и делфини – около 30% от световната миграция на тези морски бозайници минава край него.

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Мадрид в хотел 3 или 4 звезди (на отиване хотелът е централно разположен, а на връщане е в близост до летището)  и 7 нощувки в столицата на остров Терсейра Ангра (или Ангра ду Еруижму). Настаняването е на база нощувка със закуска в избрания от Вас хотел и възможност за доплащане за полупансион на о-в Терсейра и редица допълнителни екскурзии сред удивителната природа и богато културно-историческо наследство на острова. Лети се с „България Ер”, Ryanair или Wizz Air.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – Oтпътуване от летище София за Мадрид. Пристигане в Мадрид. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Трансфер до летището. Чартърен полет до летището на остров Терсейра. Пристигане на о-в Терсейра. Трансфер до хотела в Ангра ду Еруижму. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Еруижму (Angra do Heroísmoе) с включен обяд. Програмата включва разглеждане на ботаническата градина (Jardín Duque de Terceira), Градския музей, разположен в сградата на Францискански манастир от XVII век, централния площад със сградата на Кметството, Двореца на местните управници (Palacio de los Capitanes Generales), Театъра, манастира „Сао Гонсало“, катедралата, църквата „Мизерикордия”. Тази полудневна пешеходна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия в един от най-модерните градове на Азорските острови – Прая да Витория и разглеждане на забележителностите в града и включен обяд. Тази полудневна програма е включена в пакета, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил с включен обяд. Вулканът е заобиколен от крепостни стени, дълги 4 км, които формират едно от главните укрепления на остров Терсейра, използвано дълги години за защита от португалските войски. Екскурзията включва посещение на крепостта отвътре. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна морска екскурзия до островите Кабрас с включен обяд. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус в околностите на град Сан Себастиан с включен обяд. Екскурзията започва с разходка из местността Mirador Ribeirinha, откъдето се разкрива невероятна гледка към столицата на Терсейра и заобикалящата я природа, продължава към китнотото градче Сан Себастиан (São Sebastião) с едноименната църква и завършва в местността Mirador de Serra do Cume – откъдето се открива панорама към целия остров. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с включен обяд. Програмата включва посещение на музея на виното, който се намира тук. Винопроизводството е един от основните отрасли в икономиката на острова, заради благоприятните климатични условия и плодородните почви. Тази полудневна програма е включена в пакет, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището на остров Терсейра. Чартърен полет до Мадрид. Пристигане в Мадрид. Трансфер с шатъл бъс до хотела в района на летището. Настаняване. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Трансфер с шатъл бъс до летището. Отпътуване за София.

Забележка: Възможно е последователността в осъществяването на посочените допълнителни програми на остров Терсейра да бъде променена.

Дати и Цени
21.08.2018 - 30.08.2018 2149 лв. Резервирай
28.08.2018 - 06.09.2018 1749 лв. Резервирай
04.09.2018 - 13.09.2018 1749 лв. Резервирай
11.09.2018 - 20.09.2018 1749 лв. Резервирай
18.09.2018 - 27.09.2018 1599 лв. Резервирай
25.09.2018 - 04.10.2018 1599 лв. Резервирай
02.10.2018 - 11.10.2018 1599 лв. Резервирай
09.10.2018 - 18.10.2018 1599 лв. Резервирай
16.10.2018 - 25.10.2018 1599 лв. Резервирай
23.10.2018 - 01.11.2018 1599 лв. Резервирай
30.10.2018 - 08.11.2018 1599 лв. Резервирай
06.11.2018 - 15.11.2018 1599 лв. Резервирай
13.11.2018 - 22.11.2018 1599 лв. Резервирай
20.11.2018 - 29.11.2018 1599 лв. Резервирай

Датите на отпътуване са гарантирани. 

ЗАБЕЛЕЖКА: При избор на категория С има възможност срещу допълнително заплащане настаняване в хотели 4* в Мадрид.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Резервация се прави срещу внесен депозит в размер на 70% от цената и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва най-късно 20 дни преди датата на отпътуването. При отказ на клиента от пътуване, туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.

допълнителни услуги
Услуга Цена
Пакет от 3 допълнителни екскурзииПрочети повече 260 лв.
Пакет от 3 допълнителни екскурзии - за деца до 11 г.Прочети повече 130 лв.
Пакет от 4 допълнителни екскурзииПрочети повече 375 лв.
Пакет от 4 допълнителни екскурзии - за деца до 11 г.Прочети повече 187 лв.
Пакет от 6 допълнителни екскурзииПрочети повече 570 лв.
Пакет от 6 допълнителни екскурзии - за деца до 11 г.Прочети повече 285 лв.
Наблюдение на китовеПрочети повече 139 лв.
Доплащане за полупансион при кат. A 240 лв.
Доплащане за полупансион при кат. B 240 лв.
Доплащане за полупансион при кат. C 285 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Хотели на о-в Терсейра, които използваме при съответните ценови варианти:

Категория A – Angra Garden 3* в Терсейра + хотел 3* в Мадрид
Хотел Angra Garden 3* -  разположен в самия център на столицата Ангра ду Ероижму. Стаите са модерно обзаведени, разполагат с телевизор, мини бар, баня/WC, сешоар, безжичен интернет. В хотела има вътрешен басейн с джакузи. Намира се на около 5 мин. пешеходно разстояние от брега на океана.

Категория B – Angra Marina 5* в Терсейра + хотел 4* в Мадрид
Хотел Angra Marina 5* - хотелът първият с 5 звезди на острова, с идеална локация на брега на океана и недалеч от центъра на града. Всички стаи са луксозно оборудвани с тераси и с минибар, баня с хидромасажна вана и пр. Хотелът разполага с външен и вътрешен басейн. 

Категория C – Terceira Mar 4* в Терсейра + хотел 3* в Мадрид
Хотел Terceira Mar 4* - Хотелът е на 3 минути пеша от плажа. Този 4-звезден хотел предлага инфинити басейн със солена вода, вътрешен басейн, голяма градина с палми и изглед към залива Фанал. Стаите разполагат с минибар, сейф и самостоятелна баня с душ, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Във всички части е осигурен безплатен Wi-Fi.

ЗАБЕЛЕЖКА: При избор на категория С има възможност срещу допълнително заплащане настаняване в хотели 4* в Мадрид.

допълнителна информация

Допълнителните екскурзии на остров Терсейра са с екскурзовод на английски или испански език и се заявяват и заплащат в България, а не на място. Те се предлагат в три пакета, които включват 3, 4 и 6 екскурзоводски програми.

Пакетите от допълнителни екскурзии, които може да заявите предварително, са:

1. Пакет от 3 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).
Цена: 260 лв. за възрастен, 130 лв. за деца до 11 години, 0-3 г – безплатно.

 • Пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан

2. Пакет от 4 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).
Цена: 375 лв. за възрастен, 187 лв. за деца до 11 години, 0-3 г – безплатно:

 • Пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан.
 • Екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с посещение на музея на виното;

3. Пакет от 6 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).
Цена: 570 лв. за възрастен, 285 лв. за деца до 11 години, 0-3 г – безплатно:

 • Пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан.
 • Екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с посещение на музея на виното;
 • Екскурзия в един от най-модерните градове на Азорските острови – Прая да Витория.
 • Екскурзия до островите Кабрас с корабче.

4. Полудневна екскурзия за наблюдение на китове с включен обяд
Цена: 139 лв;

Архипелагът на Азорските острови се намира на миграционния път на различни видове китове и делфини и поради това наблюдението на морските бозайници е една от основните  атракции на островите. Екскурзията е полудневна и по време на разходката, преди да навлезете в открито море, биолог ще ви обясни за различните видове китове и делфини, за тяхното поведение и начин на живот. След това ще се отправите към най-добрите точки за наблюдение на животните. Когато морската разходка свърши, ще обядвате в ресторант Cais D`Angra в  Ангра ду Ероижму.

Забележка: Възможно е последователността в осъществяването на посочените допълнителни програми на остров Терсейра да бъде променена.

При желание от Ваша страна има възможност за наемане на автомобил на следните цени в лв.:

Наем на кола на остров Терсейра

2 дни

3 дни

4 дни

5 дни

6 дни

7 дни

Група А
Citroen C1 (4 места)

98

138

178

210

260

290