Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид

»
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид 2
Азорски острови (о-в Терсейра) и Мадрид 3
Send In Messenger
от 1269лв.
10 дни
Самолетна екскурзия Промоция

Азорските острови са разположени сред водите на Атлантическия океан, между Европа и Северна Америка. Това са 9 вулканични острова, чиято територия принадлежи на Португалската република, и е най-отдалечената населена част в Европа (около 2000 км и точно 3 часа полет от Мадрид). И деветте острова са с планински релеф, а най-големите сред тях са Сан Мигел и Терсейра. Климатът тук е мек, субтропичен, средните температури през зимата са 17-19 °C, а през лятото - 24-25 °C и са целогодишна туристическа дестинация. Историята на Азорските острови започва в далечния XV век, когато са открити от португалските мореплаватели. Днес те се преоткриват от любителите на красивата и девствена природа, които са привлечени от екзотичната растителност, кристалните езера и планински силуети - всичко това на фона на безкрайния океан. Освен пасторалните пейзажи туристите остават впечатлени и от колониалната архитектура и автентичната атмосфера на островите. Неслучайно от 1983 г. столицата на Терсейра,  Ангра ду Еруижму, е архитектурен резерват под закрилата на ЮНЕСКО. Остров Терсейра е едно от най-важните места в света за наблюдение на китове (кашалоти) и делфини – около 30% от световната миграция на тези морски бозайници минава край него. Тяхното наблюдение е сред основните атракции тук. 

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Мадрид в хотел 3 или 4 звезди (на отиване хотелът е централно разположен, а на връщане е в близост до летището) и 7 нощувки в столицата на остров Терсейра Ангра (или Ангра ду Еруижму). Настаняването е на база нощувка със закуска в избрания от Вас хотел и възможност за доплащане за полупансион на о-в Терсейра и редица допълнителни екскурзии сред удивителната природа и богато културно-историческо наследство на острова и Мадрид.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 06:30 ч. - отпътуване от летище София за Мадрид с авиокомпания Ryanair. 09:05 ч. – пристигане в Мадрид. Трансфер до хотела. Възможност за пешеходна разходка в старата част на града с екскурзовод на български по желание (с доплащане - 55 лв. за възрастни, 45 лв. за деца до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, провежда се при минимум 6 човека): пл. „Ориенте”, пл.  „Испания”, „Гран Виа”, пл. „Пуерта дел Сол”, „Пласа Майор”. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен предиобед в Мадрид. Трансфер до летището. 18:25 ч. - чартърен полет до летището на остров Терсейра. 19:30 ч. – пристигане. Трансфер до хотела в Ангра ду Еруижму. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Еруижму (Angra do Heroísmoе) с включен обяд. Програмата включва разглеждане на ботаническата градина (Jardín Duque de Terceira), Градския музей, разположен в сградата на Францискански манастир от XVII век, централния площад със сградата на Кметството, Двореца на местните управници (Palacio de los Capitanes Generales), Театъра, манастира „Сао Гонсало“, катедралата, църквата „Мизерикордия”. Тази полудневна пешеходна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка. 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия в един от най-модерните градове на Азорските острови – Прая да Витория и разглеждане на забележителностите в града и включен обяд. Тази полудневна програма е включена в пакета, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил с включен обяд. Вулканът е заобиколен от крепостни стени, дълги 4 км, които формират едно от главните укрепления на остров Терсейра, използвано дълги години за защита от португалските войски. Екскурзията включва посещение на крепостта отвътре. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или полудневна морска екскурзия с доплащане до островите Кабрас с възможност за наблюдение на китове и делфини.  Островите се обикалят с корабче, от което туристите биха могли да видят китове и делфини, което не е гарантирано. Покрай остров Терсейра преминават около 30% от световната миграция на китове. Азорските острови са едно от основните места за наблюдение на китове. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма се предлага самостоятелно или заедно с други екскурзии, включени в пакет, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус в околностите на град Сан Себастиан с включен обяд. Екскурзията започва с разходка из местността Mirador Ribeirinha, откъдето се разкрива невероятна гледка към столицата на Терсейра и заобикалящата я природа, продължава към китнотото градче Сан Себастиан (São Sebastião) с едноименната църква и завършва в местността Mirador de Serra do Cume – откъдето се открива панорама към целия остров. Завръщане в хотела. Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с включен обяд. Програмата включва посещение на музея на виното, който се намира тук. Винопроизводството е един от основните отрасли в икономиката на острова, заради благоприятните климатични условия и плодородните почви. Тази полудневна програма е включена в пакет, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището на остров Терсейра. 12:30 ч. –  чартърен полет до Мадрид. 17:25 ч. – пристигане. Трансфер с шатъл бъс до хотела в района на летището. Настаняване. Нощувка. 

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време. Следобед – трансфер с шатъл бъс до летището. 20:05 ч. – отпътуване за София с авиокомпания “Ryanair”. 00:30 ч. – пристигане. 

Забележка: Възможно е последователността в осъществяването на посочените допълнителни програми на остров Терсейра да бъде променена. 

Дати и Цени

Всички дати за тази програма за 2017 г. са минали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на 2017 г.

*Датите на отпътуване са гарантирани. 

Свободните места по посочените цени са ограничени.
Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Резервация се прави срещу внесен депозит в размер на 70% от цената и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва най-късно 20 дни преди датата на отпътуването. При отказ на клиента от пътуване туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.

хотели

Хотели на о-в Терсейра, които използваме при съответните ценови варианти:

Категория A – Angra Garden 3* в Терсейра + хотел 3* в Мадрид
Хотел Angra Garden 3* -  разположен в самия център на столицата Ангра ду Ероижму. Стаите са модерно обзаведени, разполагат с телевизор, мини бар, баня/WC, сешоар, безжичен интернет. В хотела има вътрешен басейн с джакузи. Намира се на около 5 мин. пешеходно разстояние от брега на океана.

Категория B – Do Caracol 4* в Терсейра + хотел 3* в Мадрид
Хотел Do Caracol 4* - разположен на брега на океана, хотелът разполага с панорамен басейн, с гледка към Атлантическия океан. Стаите са с луксозно оборудване, минибар, телевизор, безплатен безжичен интернет, баня/WC, сешоар;

Категория CAngra Marina 5* в Терсейра + хотел 4* в Мадрид
Хотел Angra Marina 5* - хотелът първият с 5 звезди на острова, с идеална локация на брега на океана и недалеч от центъра на града. Всички стаи са луксозно оборудвани с тераси и с минибар, баня с хидромасажна вана и пр. Хотелът разполага с външен и вътрешен басейн. 

допълнителна информация

Допълнителните екскурзии на остров Терсейра са с екскурзовод на английски или испански език и се заявяват и заплащат в България, а не на място. Те се предлагат в три пакета, които включват 3, 4 и 6 екскурзоводски програми. Изключение прави само една от предлаганите екскурзии, а именно ЕКСКУРЗИЯТА ДО ОСТРОВИТЕ КАБРАС С ВКЛЮЧЕН ОБЯД, която се предлага самостоятелно:

 • Екскурзията до островите Kабрас с включен обяд, която се осъществява с корабче, от което клиентите биха могли да наблюдават китове и делфини. НЯМА ГАРАНЦИИ, ЧЕ ПО ВРЕМЕ НА ПРОГРАМАТА ЩЕ СЕ ВИДЯТ КИТОВЕ И ДЕЛФИНИ. 

Цена: е 88 лева на възрастен, 50 лв. за деца до 11 години, 0-3 г. – безплатно.

Пакетите от допълнителни екскурзии, които може да заявите предварително, са:

1.Пакет от 3 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).

Цена: 235 лв. за възрастен, 117 лв. за деца до 11 години, 0-3 г. – безплатно.

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Полудневна екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан.

2. ​​Пакет от 4 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).

Цена: 337 лв. за възрастен, 168 лв. за деца до 11 години, 0-3 г. – безплатно:

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Полудневна екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан.
 • Полудневна екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с посещение на музея на виното;

3.Пакет от 6 допълнителни екскурзии с включени обяди (без напитките).

Цена: 505 лв. за възрастен, 252 лв. за деца до 11 години, 0-3 г. – безплатно:

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Ангра ду Ероижму;
 • Полудневна екскурзия с автобус до угасналия вулкан Монте Бразил и обграждаща го португалска крепост;
 • Полудневна екскурзия с автобус в красиви местности около град Ангра и разходка в градчето Сан Себастиан.
 • Полудневна екскурзия с автобус до градчето Бишкойтуш (Biscoitos) с посещение на музея на виното;
 • Полудневна екскурзия в един от най-модерните градове на Азорските острови – Прая да Витория.
 • Полудневна екскурзия до островите Кабрас с корабче, от което  туристите могат да наблюдават китове и делфини.

Възможно е последователността в осъществяването на посочените допълнителни програми на остров Терсейра да бъде променена. 

При желание от ваша страна има възможност за наемане на автомобил на следните цени в лв.:

Наем на кола на остров Терсейра

2 дни

3 дни

4 дни

5 дни

6 дни

7 дни

Група А

Peugeot 107

134 лв.

198 лв.

264 лв.

332 лв.

396 лв.

470 лв.

Група Б

Peugeot 208

164 лв.

240 лв.

324 лв.

404 лв.

484 лв.

550 лв.

Забележка: При наемане на автомобил се заплаща допълнително 20 лв. такса резервация.

Свободните места по посочените цени са ограничени. 
Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Резервация се прави срещу внесен депозит в размер на 70% от цената и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва най-късно 15 дни преди датата на отпътуването. При отказ на клиента от пътуване туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.