Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона

»
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона 2
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона 3
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона 4
Азорски острови (о-в Сан Мигел) и Барселона 5
Send In Messenger
от 2210лв.
9 дни
Самолетна екскурзия

Нова и вдъхновяваща дестинация сред Атлантическия океан

Азорските острови са разположени сред водите на Атлантическия океан, между Европа и Северна Америка. Това са 9 вулканични острова, чиято територия принадлежи на Португалската република, и е най-отдалечената населена част в Европа (около 2000 км и 3 часа полет от Барселона). И деветте острова са с планински релеф, а най-големите сред тях са Сан Мигел и Терсейра. Климатът тук е мек, субтропичен, средните температури през зимата са 17-19°C, а през лятото - 24-25°C и са целогодишна туристическа дестинация. Историята на Азорските острови започва в далечния XV век, когато са открити от португалските мореплаватели. Днес те се преоткриват от любителите на красивата и девствена природа, които са привлечени от екзотичната растителност, кристалните езера и планински силуети - всичко това на фона на безкрайния океан. Освен пасторалните пейзажи туристите остават впечатлени и от колониалната архитектура и автентичната атмосфера на островите.

Екскурзията е деветдневна и включва 1 нощувка в Барселона в хотел 3 или 4 звезди в близост до летището и 7 нощувки в столицата на остров Сан Мигел Понта Делгада. Настаняването е на база нощувка със закуска или полупансион в хотел VIP Executive 4* на о-в Сан Мигел и възможност за редица допълнителни екскурзии сред удивителната природа и богато културно-историческо наследство на островa. Лети се с авиокомпании „Уиз ер“ и „Райанер“.

Програма

ПЪРВИ ДЕН – 18:50 ч. - отпътуване от летище София за Барселона с авиокомпания „Уиз Ер“. 20:55 ч. – пристигане в Барселона. Трансфер до хотел Tryp Aeropuerto 4*, или друг подобен 3 или 4 -звезден хотел в района на летището на Барселона. Трансферът, включен в цената, е с шатъл бус от хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Трансфер с шатъл бус от хотела до летището. 13:45 ч. - чартърен полет до остров Сан Мигел. 15:35 ч. – пристигане. Трансфер до хотел VIP Executive 4* в Понта Делгада, столицата на острова. Нощувка.  

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна пешеходна екскурзия в Понта Делгада с екскурзовод на английски или испански език. Разглеждане на забележителностите на града: пл. „Св. Франциск“, двореца „Конкечао“ (отвън), църквата „Св. Себастиян“, Портите на града, центъра за свещено изкуство в музея Карлос Мачадо, пазара Graça и църквата „Сан Педро“. Тази полудневна пешеходна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за целодневна екскурзия с автобус до термалното езеро Фурнаш с включен обяд и екскурзовод на английски или испански език. Посещение на т.нар. “калдери” - мястото, където се приготвя с топлината на подземните термалните извори традиционното ястие „cozido”. Съдът с необходимите продукти (няколко вида месо и зеленчуци) се поставя в тези дупки директно в земята, наподобяващи калдера на вулкан. Този специалитет се готви много бавно, използвайки естествената топлина на земята. Програмата продължава в селището Фурнаш с разходка до известните фумароли и минерални извори. Обяд в местен ресторант с традиционното “cozido”. Следобяд – посещение на парка Terra Nostra,  в който може да се види растителност от цял свят и възможност за посещение на минерална баня в басейн с „желязна“ вода. На връщане – фото пауза към единствената по рода си в Европа чаена плантация с посещение на фабриката и дегустация на топъл чай. Тази целодневна програма е включена в пакета, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна екскурзия с автобус до вулканичния комплекс “Седемте града” с екскурзовод на английски или испански език. Екскурзията започва с фотопауза на панорамната тераса Vista do Rei (Кралска гледка), където се открива гледка към една от най-хубавите лагуни на острова, намиращи се във вулканичния комплекс „Sete Cidades“ (Седемте града). Продължаване към местността Ферария и възможност за гореща баня, благодарение на подводен минерален извор, който затопля солената морска вода (ако приливът е нисък и има подходящи условия). Тази полудневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за полудневна морска екскурзия за наблюдение на китове и делфини в естествената им среда с екскурзовод на английски или испански език. Пътува се с корабче, от което туристите могат да наблюдават китове и делфини. Покрай остров Сан Мигел преминават около 30% от световната миграция на китове. Азорските острови са едно от основните места за наблюдение на китове и тази програма е една от задължителните атракции тук. Тази полудневна програма се предлага самостоятелно или заедно с други екскурзии, включени в пакет, който можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за целодневна екскурзия с микробус до град Рибейра Гранде и едноименното езеро с включен обяд и екскурзовод на английски или испански език. С помощта на микробус се достига без усилие до върха Montanha de Fogo (Огнената планина) - място, от което се открива прекрасна гледка към езерото и голяма част от острова. Екскурзията включва посещение на Caldeira Velha (Старата калдера) за отпускаща баня с гореща вода и едно истинско спа преживяване на открито. Обяд в традиционен ресторант. Следобед -  посещение на град Рибейра Гранде и известния плаж за сърфисти. Тази целодневна програма е включена в пакети, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за отдих и разходки сред красивата природа на острова или възможност за целодневна екскурзия с автобус до град Нордесте (Nordeste) с включен обяд. В този ден се опознава най-далечната и трудно достъпна част от острова. Първата спирка е панорамната тераса Salto do Cavalo (Конски скок). Мястото разкрива невероятна гледка към морето и морските склонове на съседното село. Екскурзията продължава към Еко-център Piorolo, където присъстващите стават свидетели на интерактивна експозиция. Обяд в местен ресторант в град Нордесте. По пътя на връщане към Понта Делгада – възможност за фото пауза към прекрасните гледки по протежение на крайбрежието. Тази целодневна програма е включена в пакет, които можете да закупите предварително – относно доплащането – моля, вижте в "Допълнителна информация". Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището на остров Сан Мигел. 07:30 ч. –  чартърен полет до Барселона. 12:45 ч. – пристигане. 18:30 ч. – отпътуване за София с полет на „Райънер“. 22:20 ч. – кацане в София.

Дати и Цени

Всички дати за тази програма за 2017 г. са минали. Нови дати за 2018 г. очаквайте в края на 2017 г.

*Датите на отпътуване са гарантирани. 
Свободните места по посочените цени са ограничени. 

Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Резервация се прави срещу внесен депозит в размер на 70% от цената и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва най-късно 20 дни преди датата на отпътуването. При отказ на клиента от пътуване туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.

хотели

Хотел на о-в Сан Мигел, който използваме по програмата:

Хотел VIP Executive 4*, със своя модерен и изчистен дизайн, разполага с 229 стаи и съчетава качествено обслужване, комфорт и финес. Хотелът разполага с ресторант и грил-бар на 8-я етаж, откъдето гостите могат да се насладят на гледка към града и морето, отличен фитнес център, вътрешен басейн, бар, паркинг, салон за красота, WI-FI интернет връзка и пр. Хотелът е разположен на 15 минути пеша от историческия център и яхтеното пристанище на Понта Делгада. Плажът отстои на 15 мин пеша от хотела.
В стаите: климатик, кабелна телевизия, телефон, сейф, мини бар, собствен санитарен възел, безжичен интернет достъп.

допълнителна информация

Допълнителните екскурзии на остров Терсейра са с екскурзовод на английски или испански език и се заявяват и заплащат в България, а не на място. Те се предлагат в четири пакета, които включват 3, 4, 5 и 6 екскурзоводски програми. 

Пакетите от допълнителни екскурзии, които може да заявите предварително, са:

1. Пакет от 3 допълнителни екскурзии.

Цена: 235 лв. за възрастен, 120 лв. за деца до 11 години.

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Понта Делгадо;
 • Целодневна екскурзия с автобус до град Фурнаш с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия с автобус до вулканичния комплекс „Седемте града“;
 • За деца от 0 до 3 г. пакетът е безплатен.

2. Пакет от 4 допълнителни екскурзии:

Цена: 330 лв. за възрастен, 165 лв. за деца до 11 години.

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Понта Делгадо;
 • Целодневна екскурзия с автобус до град Фурнаш с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия с автобус в до вулканичния комплекс „Седемте града“;
 • Полудневна екскурзия за наблюдение на китове и делфини;
 • За деца от 0 до 3 г. пакетът е безплатен.

3. Пакет от 5 допълнителни екскурзии:

Цена: 450 лв. за възрастен, 230 лв. за деца до 11 години, 0-3 г – безплатно:

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Понта Делгадо;
 • Целодневна екскурзия с автобус до град Фурнаш с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия с автобус в до вулканичния комплекс „Седемте града“;
 • Полудневна екскурзия за наблюдение на китове и делфини;
 • Целодневна екскурзия до град Рибейра Гранде с включен обяд.

4. Пакет от 6 допълнителни екскурзии:

Цена: 580 лв. за възрастен, 300 лв. за деца до 11 години.

 • Полудневна пешеходна екскурзия в столицата Понта Делгадо;
 • Целодневна екскурзия с автобус до град Фурнаш с включен обяд;
 • Полудневна екскурзия с автобус в до вулканичния комплекс „Седемте града“;
 • Полудневна екскурзия за наблюдение на китове и делфини с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до град Рибейра Гранде с включен обяд;
 • Целодневна екскурзия до град Нордесте с включен обяд;
 • За деца от 0 до 3 г. пакетът е безплатен.

ЕКСКУРЗИЯТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА КИТОВЕ И ДЕЛФИНИ може да се предложи и самостоятелно:

 • Наблюдението на тези морски бозайници се извършва от лодка и е една от най-големите атракции на Азорските острови. Програмата е полудневна, включва екскурзовод на английски или испански език и необходимата застраховка и оборудване (спасителни жилетки).

Цена: 130 лв. на възрастен, 65 лв. за деца до 11 години, 0-3 г. – безплатно.

 • Възможно е последователността в осъществяването на посочените допълнителни програми на остров Сан Мигел да бъде променена.
 • Поради липса на интерес от страна на клиентите е възможно някои от екскурзиите да бъдат анулирани.
 • Екскурзиите включват трансфер от и до хотела, с изключение на екскурзията за наблюдение на китове и делфини и пешеходната екскурзия в Понта Делгада.

При желание от ваша страна има възможност за наемане на автомобил на следните цени в лв:

Наем на кола на остров Сан Мигел

2 дни

3 дни

4 дни

5 дни

6 дни

7 дни

Група C

Peugeot 208 (или подобно)

220 лв.

310 лв.

410 лв.

510

610 лв

700 лв.

Забележка: При наемане на автомобил се заплаща допълнително 20 лв. такса резервация.

Цената включва:

 • Взимане от/ до хотела;
 • По време на ползването на автомобила, се блокират 500 евро от картата на наемателя + стойността на ДДС (16%), които се отблокират след предаването на автомобила.

Свободните места по посочените цени са ограничени. 
Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети. Резервация се прави срещу внесен депозит в размер на 70% от цената и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва най-късно 20 дни преди датата на отпътуването. При отказ на клиента от пътуване туроператорът възстановява стойността на пакета, според общите си условия, като при издаден самолетен билет влизат в сила анулационните условия на авиопревозвача.