Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена

»
Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена
Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена
Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена 2
Другата Австрия - Грац - Линц - Мелк - Виена 3
Send In Messenger
от 388лв.
5 дни
Автобусна екскурзия

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в Линц или околности, 1 нощувка във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Грац, Линц, двореца Артщетен, манастира в Мелк, замъка Шалабург и Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

Програма

ПЪРВИ ДЕН - 04:00 ч. – хотел “Тримонциум” в Пловдив – трансфер Пловдив – София за тези, които желаят/ 07:00 ч. – отпътуване от София – от Централна автогара София, сектор „Паркинг”. Качването в автобуса започва в 06:30 ч. Вечерта – пристигане в хотела в Загреб. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Грац. Разходка из старата част на града - площад “Хауптплац”, къщата Луег, фонтана на ерцхерцог Йохан, „Херенгасе”, Ландхаус – старото седалище на управата на Щирия, Арсенала, „Мелплац”, „Глокеншпилплац”, мавзолея, Катедралата, хълма Шлосберг (билетът за фуникуляр по хълма, който струва около 3 евро, не е включен в цената на екскурзията). Отпътуване за Линц - столицата на провинция Горна Австрия. Разглеждане на града, разположен на бреговете на р. Дунав. Разходка в старата част на Линц: централния площад “Хауптплац”, Kолоната на Светата Троица, йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. Настаняване в хотел в Линц или околности. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Виена. Разглеждане на двореца Артщетен днешният дворец датира от периода края на XVII – началото на XVIII век и е построен на мястото на замък от XIII век. Тук са живели престолонаследникът ерцхерцог Франц Фердинанд и ерцхерцогиня София до убийството им в Сараево. Параклисът на замъка приютява техните гробове. Отпътуване за Мелк. Разглеждане на бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия. Посещение на замъка Шалабург прекрасен планински дворец, пазещ останки от сгради в романски стил, готически параклис и един от най-красивите ренесансови дворове с аркади в Австрия. Привечер – пристигане във Виена. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на Виена: двореца „Белведере“, Ринга - двореца „Хофбург“, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Около 19:00 ч. – отпътуване за България. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН – Преди обяд - пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

Дати и Цени
допълнителни услуги
Услуга Цена
Допълнителна седалкаПрочети повече 170 лв.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

хотели

Настаняването е на база нощувка и закуска в хотел 3 или 2 звезди.