Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Цени на входни билети и допълнителни екскурзии САЩ

»
Цени на входни билети и допълнителни екскурзии САЩ

1) Емпайър Стейт Билдинг – 86-ия етаж – 27 щ.д.
Билетите се заплащат предварително при записване. Въпреки това опашките често са дълги и не е възможно да се предвиди колко точно ще се чака за влизане. Билет за „бърза опашка“ (не се чака на опашка) – 47,50 щ.д. Закупува се на място в Емпайър Стейт Билдинг.

2) Статуята на свободата – 17 щ.д.
Билетите са с фиксиран час, заплащат се предварително при записване.

3) Полет с хеликоптер над Ню Йорк – между 139 щ.д. за 15 минути полет над града.
Цената е на човек и е валидна при минимум 4 души. Тръгване от Pier 6 на East River. Работно време от 9.00ч. до 18.00ч. Неделя до 17.00ч. *Допълнително се заплащат полетни такси.

4) Круиз около Манхатън (3 часа) – тръгване от кей 81 (Pier 81), спирка или слизане на Мемориала „11-и септември“ (9/11) и връщане на Pier 81. Веднъж слезли на Мемориала „11-и септември“ (9/11), туристите не могат да се качат отново на кораба. Изисква се бизнес или празнично облекло.
Обяд – провежда се само в събота от 12.00ч. до 14.30ч., качването на кораба започва в 11.30ч. Цена – 50 щ.д.; деца – 25 щ.д.
Брънч – провежда се само в неделя от 12.00ч. до 14.00ч., качването на кораба започва в 11.30ч. Цена – 50 щ.д.; деца – 25 щ.д.
Вечеря – провежда се от 19.00ч. до 22.00ч., качването на кораба започва в 18.00ч.
Цена на вечеря (тип Gold) – 70 щ.д. на човек
Цена на вечеря (тип Platinum) – 95 щ.д. на човек
*Допълнително се заплащат местни данъци и такси.
В дните четвъртък, петък и събота на круиза има DJ. В останалите дни – джаз музика.

5) Еднодневна екскурзия до Атлантик сити – 55 щ.д. (цената е валидна за индивидуални туристи). Отпътуване от Ню Йорк в 10:25ч. Връщане от Атлантик сити в 19:45 или 21:30ч. Транспорт с луксозен автобус до Атлантик сити, наречен „Лас Вегас на Източното крайбрежие”. Препоръчителен бакшиш за екскурзовода – 2 щ.д. Минималната възраст за залагане в казината е 21 години. Екскурзовод на английски език.

6) Ниагарски водопад – корабчето Maid of the Mist – 15.50 щ.д. Билетите се заплащат на място.
* Забележка: В зависимост от метеорологичните условия и сезона видът и броя на посещаваните атракции на Ниагарския водопад могат да бъдат променяни. Корабчето Maid of the Mist оперира от средата на май до средата на октомври.

7) Юнивърсъл студио – 115 щ.д.
Провежда се всеки ден. Отпътуване от хотела в Лос Анджелис около 9:00-9:45ч. „Юнивърсъл студио” е едно от най-старите и известни филмови студиа на Холивуд. Ще направим една незабравима обиколка „зад сцената”, запознаваща с начина на заснемане на филмите и телевизионните шоу програми и всички допълнителни ефекти, подсилващи зрелищността на холивудските продукции. Тръгване обратно около 18:30ч.

8) Дисниленд – 126 щ.д.
Провежда се всеки ден.
Отпътуване от хотела в Лос Анджелис около 9:00-9:45ч. или 11:30-12:00ч. в зависимост от разположението на хотела. Целодневна екскурзия до една от най-популярните и забавни дестинации в света – паркът „Дисниленд”, в който са построени атракции от класическите приказки (Снежанка, Питър Пан и др.), съвременните филми „Индиана Джоунс” и „Заека Роджър” и др. Всяка година атракциите се обновяват, така че дори и вече да сте посещавали „Дисниленд”, винаги когато се връщате там, ще откривате нови забавления.

9) Национален парк „Мюър“ и Саусалито – 69 щ.д.
Провежда се в малки групи. Отпътуване от хотела в Сан Франциско в 09:00ч. и връщане в 13:30ч. Ще минете по прочутия мост Голдън гейт и ще посетите невероятния парк Muir Woods с вековни червени секвои – едни от най-старите и високи дървета на Земята. Посещение и на малкото рибарско селце Саусалито (Sausalito), което напомня на селце от Италианската Ривиера и където се е заселила колония художници. Връщане до хотела през моста Голдън Гейт. Ако предпочитате да останете по-дълго в Саусалито, можете да вземете самостоятелно ферибота до Рибарския кей (Fisherman’s Wharf) или Фери Търминал (Ferry Terminal), който се намира в края на Маркет Стрийт (Market Street). Цената на билета - 8$ се заплаща на място.

10) Напа и Сонома (с включен обяд) – 119 щ.д.
Провежда се в малки групи.
Отпътуване от хотела в Сан Франциско в 08:30ч. Продължителност 9 часа. Групите са малки и специално организирани, за да се насладите максимално на пейзажа. Ще опитате едни от най-добрите вина в света, които с произхода си вече са станали нарицателни за качество. Ще се запознаете с техниката на винопроизводство, ще посетите долините на Напа и Сонома. Посещение на минимум 2 винарни в Сонома, 1 в Напа и дегустация на вина. Обяд в уютен ресторант в Сонома. В Напа ще посетите и Domaine Chandon – винарска къща, специализирана в производството на шампанско и, разбира се - дегустация. Не пропускайте да се върнете с няколко бутилки от този незабравим ден!

11) Паркът „Морски свят“ в Сан Диего – 99 щ.д.
Провежда се всеки ден. Отпътуване от хотела в Сан Диего около 9:00ч. сутринта в зависимост от разположението на хотела. Един от най-големите паркове на морския свят, в който на около 800 декара са разпложени множество басейни, аквариуми и атракциони пълни с морски животни. Преживяването е невероятно, защото тук могат да се видят гмуркащи се делфини и косатки, излегнали се на припек тюлени и морски лъвове, плуващи видри и бели мечки. Особено симпатична е огромната колония на пингвините. Отделно има аквариуми, пълни с екзотични риби във всякакви цветове и размери и пъстри корали. Всичко това е изложено зад огромни панорамни стъкла и създава усещането, че човек плува сред цялата тази прелест. Ако не се притеснявате да се поизмокрите и нямате страх от височини и високи скорости, може да се качите на някое от добре обезопасените вагончета и да се спуснете по релси от най-високата кула или пък в лодка по бързотечащите води на специално конструираната за целта река. Можете да изгледате някоя от шоу-програмите – например тази на Шаму. Shamu се нарича една от косатките в Sea World, а така впоследствие са започнали нарицателно да наричат всички китове-убийци в парковете Sea World.

12) Големият Каньон и язовира „Хувър Дам“ – 145 щ.д.
Провежда се всеки ден, продължителност – около 11 часа.
Отпътуване от хотела в Лас Вегас между 7:15 и 8:00ч. в зависимост от разположението на хотела. Екскурзията предлага разглеждане на най-известните забележителности от всички наблюдателни площадки на Западния дял на Големия каньон – Гуано пойнт (Guano point), Ийгъл пойнт (Eagle point) и Скайуолк (Skywalk). Кратки спирки за наблюдаване и снимки на историческия язовир Хувър Дам, езерото Мийд и очарователната река Колорадо. Продължаване към Западния дял на Големия каньон. Спирка за обяд (барбекю) при племето хуалапай. Качване на площадката Skywalk (“Небесна разходка”) – своеобразна висяща стъклена тераса във вид на подкова, открита за посещения през 2007г. и изградена на височина от 1200м над река Колорадо, от която се наблюдава Големият каньон на 720 градуса – едно несравнимо изживяване! Билетите за качване на Skywalk са на цена 35$ и се купуват на място. Обядът е включен в цената. Връщане в Лас Вегас около 18.00ч.

13) Долината на смъртта – 229 щ.д.
Провежда се в неделя. Продължителност – около 9 часа. Отпътуване от хотела в Лас Вегас за Долината на смъртта – най-горещата, суха и ниска точка на Западното полукълбо. Една невероятна експлозия на цветове и разнообразие на релеф – предизвикателство за всеки фотограф! Ще имате възможност да снимате Забриски пойнт, Бедуотър (намиращ се на около 80м под морското равнище – най-ниската точка на Западното полукълбо). Спиране във Фърнас Крийк (Furnace Creek), а след това връщане през пустинята Мохаве. В цената са включени входните такси за парковете, сандвич за обяд (вегетариански по желание), леки закуски и вода, екскурзовод на английски език, климатизиран транспорт.