02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Условия за пътуване до Франция - Covid 19

Туристическа агенция » Условия за пътуване до Франция - Covid 19

Считано от 1 юли 2021 г., българските граждани пътуват във всички държави от ЕС, вкл. Лихтенщайн, Швейцария, Исландия и Норвегия с единен цифров сертификат, който се издава от Националната здравно-информационна система. Повече информация можете да намерите ТУК.

При пътуване до Франция от страни от „зелена“ зона (включително от България) е необходимо да се представи:

  • негативен PCR тест или антигенен тест, направен до 24 часа преди отпътуването,
    или
  • сертификат за завършена ваксинационна схема, като се изисква да са изтекли минимум 28 дни след ваксината на Johnson & Johnson или 7 дни след поставянето на вората доза на двудозовите ваксини.

Не е необходимо да бъдат посочвани мотиви за пътуването към или от Франция към страните от „зелена“ зона.

Скъпи приятели,

Не се колебайте да пътувате във Франция, въпреки новите изисквания, които са валидни от 30.07.2021, а именно изискванията за представяне на ваксинационен сертификат, сертификат за преболедуван K-19 или отрицателен антигенен или PCR тест, валиден 48 часа в музеите и ресторантите. Не че е много приятно да се занимаваме с подобни неща, но не е особено натоварващо и все пак е възможност да се пътува в настоящата обстановка в безопасна среда. Ето някои подробности, които разказваме от първа ръка, тъй като имахме и имаме групи на място:

  • Ваксинираните са лесни – показват европейския зелен сертификат;
  • Преболедувалите, които имат отметка за това в европейския зелен сертификат – също;
  • Неваксинираните си правят два ангигенни теста по време на пътуването (обикновено нашите програми са по 6 – 7 дни и два теста на място са достатъчни) и ги представят където е необходимо. Самото правене на тестовете е бързо и лесно и в двете страни – няма опашки и наистина става за минути – максимум за 30 мин. заедно с издаването на документа и струва 25 EUR. Тестове се правят ВЪВ ВСИЧКИ АПТЕКИ, А АПТЕКИ ИМА НА ВСЕКИ ЪГЪЛ, така че, при добра организация, не се губи време. Ако имате тест, ще Ви е удобно и при кацането в София, защото последният Ви тест от Франция или Италия ще е валиден и няма да правите тест на летището и да чакате после РЗИ да Ви сваля карантината. Това пък ще Ви спести и по 30 лв. на човек за въпросния тест в България при пристигането.

Не се страхувайте да пътувате. Иначе ще полудеем. Градовете са спокойни откъм туристи и не се губи време за опашки по големите забележителности, много по-отпускащо е, отколкото при нормални условия. Навсякъде по магазините има намаления, така че и шопингът е приятен. Хубаво е, зареждащо и прочистващо от ежедневието. Е на неваксинираните ще им отнеме малко време за организация по тестовете, както и ще оскъпи малко пътуването им, но при всички случаи ще си заслужава. Водачите ни ще асистират, разбира се, при организацията на тестването, ако имате нужда.

Да пътуваме приятели!