02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Тауър и Ийст Енд

Туристическа агенция » Тауър и Ийст Енд

Разглеждане на крепостта Тауър и на квартала Ийст енд с екскурзовод на български Цената включва екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в Тауър, която се заплаща на място; програмата включва разглеждане на крепостта Тауър, разходка из Ийст енд „по стъпките на Джак Изкормвача”, шляене по пазара Спитълфийлд, разглеждане на църквата „Крайст Чърч” и за отмора – възможност да пиете по една бира в пъбовете, обвеяни с легенди). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място.

Тауър (Лондонската кула) е историческа крепост на брега на Темза и е една от главните туристически атракции в Лондон. Лондонската кула е най-старата крепост в града, построена през XI век от Уилям Завоевателя, представляваща  комплекс от сгради, разположени в 2 концентрични кръга от отбранителни стени и ров. Първоначалната функция на Тауър е била крепост и кралски дворец, служила е и като затвор, но и за място за екзекуции, оръжейна, хазна, монетен двор, офис за обществени архиви и за дом на скъпоценностите на Короната на Обединеното кралство. Официално Тауър все още е кралски дворец, въпреки че няма монарх след Хенри VII, който да е живял тук. Най– голям интерес за туристите представляват оръжейния музей, в който могат да се видят оръжия и доспехи на много от големите английски монарси, Кървавата кула и, разбира се,  Кралската съкровищница - една от най-големите колекции на корони и скиптъри в света, украсени с най-известните скъпоценни камъни в света - Кохинора, Първата, Втората, Третата и Четвъртата звезда на Африка и пр. Особено внимание заслужават гарваните, които се разхождат в парка между сградите в  крепостта. Легендата твърди, че ако всички гарвани от Тауър отлетят, крепостта ще падне...

Пешеходна разходка в Ийст Енд, Лондон

ПО СТЪПКИТЕ НА ДЖАК ИЗКОРМВАЧА

Както подсказва името му, Ийст Енд е район, разположен източно от Лондонското сити, който е бил заселен през XVII век от бедни слоеве от населението и имигранти (хугеноти, ирландци, евреи, източноазиатци). В този бедняшки квартал, център на порока и на престъпления, през 1888 г, по особено жесток начин, са убити пет жени от неизвестен извършител, останал в историята под името Джак Изкормвача. Подобно на Желязната маска, и Джак Изкормвача остава с неразкрита самоличност, което подхранва интереса към него до ден днешен. Митът за убийствата на Джак Изкормвача е сложна смесица от разследвания, слухове и недоказани твърдения.

Днес кварталът Ийст Енд е един развиващ се Лондонски квартал, в който се съхраняват ревниво къщите, в които са живели работниците, пъбовете, пазарите, църквите, един квартал, различен от центъра на Лондон с неговите мащабни викториански или съвременни сгради и който става все по-популярен сред туристите. Кварталът привлича артистите и тук живеят и работят много съвременни дизайнери, архитекти, художници. Заслужава си човек да се разходи по живописните улици на Йист Енд, днес чисти, спокойни и подредени, но свидетели на нелекия живот на прототипите на героите на Чарлз Дикенз, Джек Лондон, Артър Конан Дойл и много други  английски писатели.

Обиколката в Ийст Енд включва: разходка по улиците на Уайтчепъл, спирка на пазара Спитълфийлд (според една от версиите за самоличността на Джак Изкормвача, той е бил касапин тук) – около пазара са кръчмите, в които той е избирал жертвите си, разглеждане на църквата „Крайст Чърч”, посещение на пъбовете “Десетте камбани” и “Принцеса Алис”, свързани с жертвите на Джак Изкормвача. По време на обиколката на туристите се предоставя информация от полицейските разследвания и писмата на убиеца до властите, както и различни теории за самоличността на Джак Изкормвача.