Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Паркове и атракции - Орландо

»
Паркове и атракции - Орландо

1. Magic Kingdom (Вълшебното царство) – част от парка Walt Disney World - забавления сред героите от приказките.

2. Epcot Center - част от парка Walt Disney World, разделен на 2 части – Светът на бъдещето и Витрината на света (разходка сред културата и кухнята на 11 различни страни).

3. Disney's Hollywood Studios - част от парка Walt Disney World.

4. Animal Kingdom (Царството на животните) - част от парка Walt Disney World.

5. Universal Studios Florida (студиата на Юнивърсъл Флорида) – разходка зад кулисите.

6. Universal's Islands of Adventure (Островите на приключенията на Юнивърсъл) – истинско приключение сред Острова на супергероите, Острова на шантавите рисунки, Джурасик парк, Изгубения континент, Магьосническия свят на Хари Потър, Земята на Зюс (с героите и приключенията от детските книжки на писателя д-р Зюс).

7. SeaWorld (Морски свят) – ще имате възможност да наблюдавате делфини и други морски животни, да посетите Изследователската пещера, да гледате шоу програми.

8. Wet'N Wild – подходящ за млади хора и тийнейджъри. Множество забавления с лодки, които се спускат по водопади, плуват в бързеи и др.

9. Disneys Blizzard Beach – паркът разказва за легенда, според която снежна буря превръща Флорида в ски курорт, но скоро високите температури разтапят снега и превръщат снежните писти в едни от най-внушителните водни пързалки в света.

10. Disneys Typhoon Lagoon Water Park (Лагуната на тайфуните) – паркът предлага гмуркане, сърфиране сред огромни вълни в басейн с над 10 млн. литра вода или дори плуване сред живи акули.

11. Aquatica (AQU) – ще имате възможност да се спуснете по 90-метрова тръба, пълна с черно-бели делфини. За децата има построена 20-метрова дъждовна крепост, където могат да се катерят по мрежи или да се пързалят по вити пързалки, приземявайки се в огромен басейн.

12. Kennedy Space Center (Космически център „Кенеди”) – ще се запознаете с историята и постиженията на Американската космическа програма, ще разберете какво е да си астронавт и космически изследовател от НАСА, ще преживеете емоцията на изстрелването в космоса със совалка.

13. Busch Gardens Tampa Bay (BUS) – ще имате възможност да разгледате 10 различни природни области от Африка – пустинята, джунглата, саваните на Серенгети и да се качите на една от най-известните въртележки в света – SheiKra, която ще Ви преведе през джунгли, крепости и водни басейни.

14. Еднодневна екскурзия до Маями (провежда се в четвъртък или неделя) - рано сутринта отпътуване за Маями – един от най-забележителните градове на Източното крайбрежие. Пристигане в Bayside около обяд. Време за обяд и почивка. Възможност за круиз около Star Island или свободно време в Hard Rock Cafe. Разходка из South Beach. Отпътуване за Орландо в 18:00ч. Пристигане около 22:00ч.