02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Русия

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Русия
Нова година - Москва и Санкт Петербург
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
27.12.2020
На цени от:
2357 лв.
Санкт Петербург
5 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
05.09.2020
На цени от:
1769 лв.
Москва и Санкт Петербург
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
22.07.2020
29.07.2020
12.08.2020
02.09.2020
виж всички дати
На цени от:
2376 лв.
Речен круиз от Москва до Санкт Петербург
12 дни
КруизКруиз
Дати:
31.08.2020
На цени от:
3519 лв.

С какво е известна Русия

Русия е голяма страна със стари традиции в изкуството, архитектурата, науката, политиката и почти всички аспекти на човешкото познание. Страната има богата история и определено има какво да покаже – галерии, дворци, катедрали и др.

Големите руски градове се отличават с мащабните си сгради, булеварди и площади и с пищната украса. През последното десетилетия лидерите сред тях – Москва и Санкт Петербург се промениха коренно и се превърнаха в наистина модерни и космополитни мегаполиси.

Как се стига до там

Пътят до Русия с автобус е доста дълъг, а и се минава през страни, в които самата инфраструктура не е модерна, в следствие на което се пътува доста бавно.

Препоръчваме пътуването със самолет. От София има директно полети до Москва и Санкт Петербург, които са с продължителност от около 3 часа в посока.

Трябва ли ни виза

Да, българските граждани се нуждаят от виза, за да пътуват до Русия. Нужен валиден задграничен паспорт и снимка. Документите се подават в руското посолство и ще Ви отнеме приблизително 10 дни да бъде тя издадена. Ако изберете екскурзия от нас Руал се занимава изцяло с целия процес.

Какво задължително да посетим

  • Червеният площад – безспорно една от най-известните забележителности на страната. Площадът е един от най-големите в света и се намира точно пред Кремъл. От него започват всички основни улуци на Москва;
  • Кремъл – дворецът е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти. В днешни дни тук е резиденцията на руския президент;
  • Ермитажът - безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци;
  • Болшой театър – една от най-реномираните сцени в света за опера и балет. Болшой театър е институция с многовековна история и традиции, които старателно са запазени до днес;
  • Петродворец или както още е известен Петерхоф – намира се на 34 км от Санкт Петербург и привлича ежегодно хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради пищната му украса и симетричните му градини.