02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Йордания

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Йордания
Филтри
Филтри
Специална цена до 14.08.2020 г.
Израел и Йордания от Варна - ноември 2020
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
16.11.2020
На цени от:
2138 лв.
Специална цена до 15.08.2020 г.
Израел и Йордания
8 дни
СамолетнаСамолетна
Дати:
22.10.2020
19.11.2020
На цени от:
2177 лв.

Йордания крие в пустините си редица оазиси за туристите, жадни за знания и нови впечатления. Тук ще Ви разкажем накратко за тази вълнуваща дестинация.

Къде се намира

Йордания се намира в Азия, в западната част на Арабския полуостров. Разполага с малък излаз на Червено море при град Акаба. Държавата граничи с Израел на запад, Сирия на Север и Ирак и Саудитска арабия на юг и изток и има стратегически значение по отношение на пътищата между Африка и Азия. Традиционно температурите в Йордания са високи през деня, но през нощта захладнява, така че е добре да си носите и връхни дрехи. Официалната валута е Йордански динар.

Забележителности

  • Древният град Петра – безспорно най-известната и посещавана забележителност. Задължителна за посещение при пътуване до Йордания и избрана за едно от новите 7 чудеса на света. Учените смятат, че града е основен още през 9000 година пр. Хр. като доста по-късно – около IV век пр. Хр. става столица на Набатейското царство. Невероятните огромните фасади на сградите, изсечени в каньона на пясъчните скали, създават една неповторима атмосфера и привличат ежегодно стотици хиляди туристи;
  • Вади Рум - уникална природна забележителност, представляваща долина, издълбана в скалите и пясъка, останала девствена до ден днешен. Наричат я Лунната долина. Тук е сниман известният филм от 60-те - Изворите на Лорънс Арабски. Местността е изключително подходяща за джип сафари;
  • Мадаба – известен с православната църква „Св. Георги“, на чийто под е запазена пъстроцветна мозайка от VI век, представляваща географска карта на региона;
  • Акаба – модерен курорт, чийто плажове се къпят във водите на Арабския залив. Тук можете да се отдадете на почивка в луксозните хотелски комплекси.

Необходими ли са визи

Да, визите се издават на място като документите, които туристите е нужно да носят със себе си са задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на напускане на Йордания.

Защо да пътувате Руал Травел

Ние в Руал винаги се стремим да предлагаме добре балансирани маршрути и висококачествено обслужване по време на екскурзиите на привлекателна цена. Правим това като използваме само най-добрите и опитни екскурзоводи на български и полагаме големи усилия да обучаваме водачите си, така че да са подготвени за всяка ситуация.

Доверете ни се и няма да съжалявате.