02/980 46 46
Пропътувай мечтите си!
Пропътувай мечтите си!

Екскурзии в Египет

Туристическа агенция » Екскурзии » Екскурзии в Египет
Филтри
Филтри

Египет е задължителна дестинация за всеки истински пътешественик. Тази страна с древна история привлича ежегодно все повече туристи от България. Повечето хора свързват Египет с огромните пирамиди, построени да съхраняват мумифицираните тела на фараоните. Страната обаче има и какво друго да предложи.

Хургада, например, е прекрасен курорт на брега на Червено море. Можете да изберете измежду десетки хотели на местни и международни вериги на доста приемливи цени. Мястото е чудесно да се отдадете на заслужена почивка на плажа с близките и семейството Ви. Близо до Хургада се намират множество подходящи за гмуркане места. Можете да се възползвате от организираните услуги в хотелите, за да се насладите на богатия воден свят на Червено море.

Друга голяма атракция е круиз по Нил – една от най-големите реки в света и ключа към оцеляването на цялата страна в суровите условия на пустинята.

Какво трябва да знаем при пътуване в Египет

Български граждани пътуват безвизово. Нужно е да носите със себе си задграничен паспорт, валиден поне шест месеца от датата на влизане в страната.

Бъдете готови за силно слънце и високи температури. Подгответе се добре със слънцезащитен крем, шапка и леки дрехи. Старайте се да пиете повече вода, за да сте добре хидратирани.

Какъв език се говори

Официалният език е арабският. Това се дължи на факта, че на практика днешното население на страната е арабско. Цивилизацията, построила пирамидите, е била изместена и претопена от идващите мохамедани като на практика днес тя не съществува.

Пирамидите

Определено най-известната забележителности и едно от загадъчните чудеса на света. Все още не е ясно как са успели египтяните да построят тези величествени здания с технологиите, които са били налични в древността. Във всеки случай мащабът им впечатлява дори и днес. Намират се в Гиза, в близост до Кайро. Там ще откриете и Сфинкса от Гиза – най-големият, най-старият и най-известният от многобройните си събратя.

Изберете Руал Травел

В наше лице ще намерите опитен и коректен туроператор с дългогодишен опит в организирането на пътувания. Консултантите ни продажби са отлично обучени и ще Ви помогнат да намерите точната екскуризя, която търсите. Офертите ни можете да разгледате на rual-travel.com или в каталога ни.

<